Senatorul Voicu, la un pas de eliberarea provizorie sub control judiciar

voicu
voicu

Instanţa supremă a decis, luni seară, eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Cătălin Voicu, aceasta fiind prima cerere de punere în libertate admisă din 30 martie 2010, de când senatorul este în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de corupţie.

Senatorul Cătălin Voicu a cerut instanţei supreme, la termenul de luni din dosarul în care este acuzat de corupţie, să îi admită o nouă cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, pe motiv că audierea martorilor propuşi de procurorii anticorupţie prin rechizitoriu se apropie de final, mai rămânând de audiat zece martori.Voicu a susţinut că în aceste condiţii nu mai poate influenţa martorii din dosar şi astfel nu se mai justifică menţinerea sa în arest preventiv. El a precizat că în 30 martie s-a împlinit un an de când a fost arestat preventiv şi că măsura în cazul său tinde să se transforme într-o eventuală condamnare a judecătorilor faţă de el.Instanţa supremă a admis cererea lui Voicu, însă acesta nu va fi eliberat din arest până când un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu va dezbate un eventual recurs al procurorilor anticorupţie faţă de această măsură.Totodată, instanţa a admis, luni, şi o cerere a omului de afaceri Costel Căşuneanu de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara, decizia putând fi contestată cu recurs. Senatorul Cătălin Voicu a depus de la arestarea sa preventivă mai multe cereri de eliberare, însă de fiecare dată acestea au fost respinse atât de judecătorii de la Secţia Penală a instanţei supreme, cât şi de completele de cinci şi, respectiv, de nouă judecători. Voicu este singurul inculpat din acest dosar care este judecat în arest preventiv. Instanţa supremă le-a audiat, la termenul de luni, pe judecătoarele Ana Iarina Vartirez, Simona Marcu şi Magdalena Frumuşelu, care au făcut parte din completul de judecată de la instanţa supremă care a soluţionat negativ un recurs al omului de afaceri Costel Căşuneanu, precum şi pe Ştefania Elena Vochiţă, fosta grefieră şefă a Secţiei Civile în perioada în care preşedinte era Florin Costiniu, în prezent pensionată. De asemenea, a dat declaraţie în faţa instanţei patronul restaurantului Select din Capitală, Liviu Capotă, precum şi generalul în rezervă Adrian Isac.Instanţa supremă a decis ca la următorul termen din 11 mai să fie citaţi pentru a fi audiaţi ca martori judecătorii Lidia Bărbulescu şi Joiţa Preda, Mihai Călinescu şi El Tarek , despre care omul de afaceri Marius Locic spunea că i-a făcut plângere la poliţie. Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru corupţie. Procesul a început în 14 iulie 2010, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv din 30 martie 2010, este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţi preventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel