Senatul aprobă tacit burse sociale pentru elevi pe tot parcursul anului, inclusiv vara

foto: Freepik
foto: Freepik

Senatul a adoptat marți o propunere legislativă care permite acordarea burselor sociale elevilor pe tot parcursul anului școlar, inclusiv vara.

Senatul a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă de modificare a Legii învăţământului preuniversitar prin care bursele sociale se vor acorda elevilor aflaţi în această situaţie pe tot parcursul anului şcolar, inclusiv în vacanţa de vară.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 8 septembrie, a fost citită de vicepreşedintele Senatului Virgil Guran, care a condus şedinţa de marţi a plenului.

"Elevii de la cursurile cu frecvenţa de zi din învăţământul preuniversitar de stat obligatoriu beneficiază de burse care se acordă pe tot parcursul anului şcolar, cu excepţia vacanţei dintre anii şcolari pe perioada căreia se acordă numai bursele sociale", prevede propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari USR.

Propunerea legislativă modifică şi titulatura "bursei de merit" în "bursă de studiu, care reprezintă o formă de stimulare a performanţei elevilor raportată la colectivul clasei din care fac parte".

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel