Senatul SUA a votat pachetul de ajutor către Ucraina - 95 miliarde de dolari, ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

După lungi discuții și negocieri, Senatul american a votat pentru acordarea de ajutor a Ucrainei, dar și Israelului. Viitorul legii este încă incert.

Senatul Statelor Unite a adoptat o lege de 95 miliarde de dolari cu ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Măsura mult întârziată a primit aprobare din partea Camerei Superioare a Congresului în decursul zilei de marți. Proiectul de lege se va îndrepta acum către Camera Reprezentanților controlată de republicani, unde șansele de a deveni lege sunt mici.

Proiectul de lege, care ar deschide calea pentru finanțare în mare nevoie pentru Ucraina în timp ce luptă împotriva invaziei ruse, a fost întârziat luni de republicani cu o atitudine fermă sub influența fostului președinte Donald Trump.

Cu toate acestea, o mișcare bipartisană susținută de moderații partidului a contribuit la aprobarea acestuia într-o sesiune care a durat toată noaptea în Senatul controlat de democrați. Votul a văzut 22 de republicani votând alături de democrați pentru a aproba pachetul cu 70-29.

Proiectul de lege încă se confruntă cu un viitor incert, cu câțiva republicani de dreapta în Camera Reprezentanților care au declarat deja că îl vor bloca. Ei insistă că suma de 61 de miliarde de dolari destinată Ucrainei ar trebui cheltuită în schimb pe probleme interne, cum ar fi securitatea la graniță.

Președintele Camerei, Mike Johnson, a făcut clar că ar putea dura săptămâni sau luni până când Congresul va trimite legislația pe biroul președintelui Joe Biden.

Susținătorii au argumentat că abandonarea Ucrainei ar încuraja Rusia și ar pune în pericol o respingere mai largă a democrației globale.

Biden a emis o declarație marți îndemnând Camera să acționeze rapid.

"Dacă nu ne opunem tiranilor care încearcă să cucerească sau să împartă teritoriul vecinilor lor, consecințele pentru securitatea națională a Americii vor fi semnificative", a declarat Biden. "Atât aliații, cât și adversarii vor lua aminte."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel