Sentință finală în cazul deratizării care a omorât doi copii și o mamă, în Timișoara

Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels

A fost dată sentința finală în cazul deratizării din Timișoara, în urma căreia o femeie și doi copii au murit. 

Publicitate

S.B., patronul firmei care a realizat deratizarea din "blocul morții" din Timișoara, în noiembrie 2019, a fost condamnat definitiv la șase ani și nouă luni de închisoare de Curtea de Apel Timișoara. De asemenea, bărbatul a fost obligat la plata unor daune de 150.000 de euro și 700.000 de lei. 

În noiembrie 2019, un copil nou-născut, unul de trei ani și o mamă de 29 de ani au murit intoxicați, după realizarea deratizării în bloc. Alte persoane au ajuns la spital. Judecat în primă instanță la Judecătoria Timișoara și în apel la Curtea de Apel Timișoara, patronul firmei de deratizare a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă.

„Concluziile avizate ale medicilor legişti din cadrul suplimentului de expertiză întocmit, care sunt bazate atât pe simptomatologia clinică, examenele histopatologice şi probele administrate, cât şi pe literatura de specialitate din domeniul substanţelor toxice, sunt de natură să probeze în plus şi într-o formă mai mult decât convingătoare împrejurările în care victimele au decedat, respectiv ca urmare a intoxicaţiei în timp cu fosfină. Totodată, exclud orice altă posibilă cauză a decesului victimelor şi agravării stării de sănătate a celorlalţi trei minori”, se arată, printre altele, în sentință, potrivit Adevărul.

Judecătorul care l-a condamnat în primă instanță pe patronul firmei la șase ani și nouă luni de închisoare a avut în vedere faptul că „inculpatul, cunoscând caracterul ilicit şi deosebit de periculos al activităţii de dezinsecţie pe care a realizat-o, a încercat să ascundă orice posibilă urmă a efectuării acestei operaţiuni, alegând să arunce recipientele în care se găsea insecticidul într-un tomberon situat în altă zonă a oraşului decât cea în care a întreprins aceste activităţi ilicite”.

A contat și atitudinea patronului: „Inculpatul în faza de urmărire penală a dat dovadă de o atitudine procesuală sinceră, însă, ulterior, pe parcursul judecăţii, cu ocazia ultimului cuvânt, în ciuda evidenţei probatoriului, a negat existenţa unui raport de cauzalitate între acţiunile sale de dezinsecţie şi decesul, respectiv vătămarea celor şase persoane, inducând ideea existenţei unei conspiraţii împotriva sa, apreciind că suportă fără justificare consecinţele”. 

În apel, patronul a susținut că în prima instanță „nu au fost eliminate motivele serioase de dubiu cu privire la cauza decesului victimelor”. Totuși, Curtea de Apel a menținut hotărârea primei instanțe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel