Seră pentru plante exotice și o nouă investiție în infrastructură la Galați

Noi investiții prind contur la nivelul județului Galați, a precizat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

Drumul de centură  dintre Viaductul Combinatului  și Strada 9 Mai 9blocurile ANL) este extins și asfaltat la patru benzi, după ce toate utilitățile au fost relocate. Era una dintre cele mai aglomerate porțiuni de pe Centura Galațiului, unde se formau mereu ambuteiaje.

Mai mult, pe o mare parte din el s-a turnat deja și strat nou de asfalt (la final vor fi trei straturi de asfalt), ultima porțiune urmând să fie finalizată în curând. Astfel, traficul va fi mult mai sigur și mai fluid, la fel ca și pe tronsonul dintre Talcioc și bulevardul George Coșbuc, extins și el la patru benzi.

Deja, acolo unde s-a turnat strat nou de asfalt se circulă mult mai bine față de cum era în trecut, precizează Costel Fotea.

Cea mai frumoasă seră pentru plante exotice din regiune

 Lucrările la sera de plante exotice, amplasată pe locul fostului schelet metalic din Grădina Botanică, avansează constant.

O mare parte din instalația electrică, precum și o parte din tubulatura și instalațiile de climatizare, încălzire și dezgheț sunt deja montate.

Mai mult, am decis ca palmariumul serei, care va avea aproximativ 20 de metri înălțime, să ofere o experiență unică pentru vizitatori, care se vor simți ca într-o “pădure tropicală”.

Cu siguranță, acest loc, în care gălățenii vor putea admira plante exotice aduse din diverse colțuri ale lumii, va deveni unul dintre cele mai apreciate și vizitate locuri din Galați, a precizat liderul PSD Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel