Prof. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie Terapie-Intensivă, a vorbit despre ivermectină.
"Ce știm astăzi despre Ivermectină?! Pot să vă spun că ieri am avut un board de conducere al Societății Europene de Anestezie și Terapie Intensivă și printre lucrurile pe care le vorbeam a fost și întrebarea ce e cu ivermectina și ce știm despre ea! După ce am discutat cu toți colegii și după ce m-am documentat, v-aș putea spune câteva lucruri.
În primul rând, știm că este un medicament care nu a fost inventat numai pentru câini, și mai puțin pentru pisici, ci a fost inventat și pentru oameni. Acest medicament este un antiparazitar extrem de puternic, care distruge niște specii de paraziți care de la bun început trebuie spus că nu prea trăiesc în zonele cu climă temperată cum este Europa, cum este o bună parte din America de Nord, Canada, astfel încât, acest medicament a fost inițial destinat pacienților din Africa, care se întâlneau cu niște paraziți cu nume ciudate: Strongyloides, Onchocerciasis, precum și Filarioza", a declarat Șerban Bubenek, în direct la B1 TV.
"Deci sunt niște parazitoze grave care produc boli urâte de tot în zonele din Africa mai ales și care a fost folosit în ultimii 20 de ani și a salvat de la orbire milioane de oameni în Africa, care sufereau de această boală numită Onchocerciasis, un parazit care pătrunde și în interiorul ochiului, îl distruge și oamenii orbesc foarte repede.
Oamenii de știință nu au stat cu mâinile în sân și au încercat să vadă ce alte efecte mai are. Există studii din anii '90 și 2000 care au arătat foarte clar că este un medicament cu acțiune antivirală în laborator împotriva unor virusuri ARN, așa cum este coronavirusul. Spre exemplu, virusul West Nile, e dovedit că medicamentul are activitate împotriva lui și alte câteva virusuri ARN și este activ și distruge și virusuri ADN, ca febra Zika spre exemplu", a completat medicul.
"Deci, el este un medicament care a fost folosit în uz uman în Africa, pentru alte boli decât COVID, în special parazitoze. Odată cu apariția COVID-ului, cercetătorii au vrut să vadă dacă este activ și e în stare să distrugă și coronavirusul, așa cum a fost demonstrat că distruge alte virusuri.
Astfel, la ora actuală, există destul de multe studii, în diverse țări, care din păcate nu sunt țările cele mai dezvoltate de pe mapamond, dar sunt studii serioase care au fost analizate și randomizate care, conform datelor in literatură pe care le avem la dispoziție, aceste date spun că este eficace împotriva coronavirusului", a încheiat Șerban Bubenek.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu