Serbia anunță că nu va recunoaște rezultatele referendumurilor din regiunile ucrainene ocupate de Rusia

Ministrul Afacerilor Externe de la Belgrad a anunțat că Serbia nu va recunoaște rezultatele referendumurilor din regiunile ucrainene ocupate de Federația Rusă.

Serbia, „în baza dreptului internațional”, nu poate accepta rezultatele referendumurilor din RDP, LPR, regiunea Herson și Zaporojie. Acest lucru a fost declarat duminică, după revenirea de la Adunarea Generală a ONU, de către ministrul sârb de externe Nikola Selakovich.

„Republica Serbia, în conformitate cu Carta ONU, precum și în conformitate cu principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional, nu poate accepta rezultatele referendumului din regiunile ucrainene”, a spus ministrul, răspunzând la o întrebare primită de la agenția Tanjug.

„Pe de o parte, suntem fundamental angajați față de principiile și regulile dreptului internațional și de Carta ONU, pe de altă parte, această [recunoaștere a rezultatelor referendumurilor] ar fi complet contrară intereselor noastre de stat și naționale., [ar fi] complet opus politicii noastre naționale de menținere a integrității și suveranității teritoriale și angajamentul față de principiul invariabilității granițelor.", scrie tass.

Facțiune KGB-istă nemulțumită de Putin? Hartmann: Am informații despre o revoltă în presa naționalistă după înfrângerile din Ucraina

În cadrul emisiunii Geostrategica, H.D. Hartmann a fost întrebat dacă crede că președintele rus e supus și unei presiuni din partea unei mișcări ultranaționaliste și radicale care urmărește războiul total iar multe din deciziile iraționale luate de Kremlin sunt și la presiunea acestei grupări radicale.

Media occidentală a vorbit despre foști KGB-iști, structură din rândul căruia și Vladimir Putin face parte, care reprezintă o facțiune radicală ce influențează deciziile politice ale Rusiei.

H.D. Hartmann nu exclude acest scenariu și amintește că în Rusia media ultranaționalistă e extrem de influentă iar înfrângerile rușinoase din nord-estul Ucrainei au strâns numeroase critici împotriva Kremlinului.

„Nu știe foarte multă lume ce se întâmplă la Kremlin. Kremlinul a fost mereu opac ca putere. Una spune Peskov, alta se întâmplă. Sunt convins însă că după eșecul înfrângerii contraofensivei ucrainene, din toate datele pe care le am, a existat o revoltă naționalistă în special în media ultranaționalistă care e foarte puternică.

Acolo naționaliștii sunt foarte puternici pe media electronică. A fost o revoltă la adresa Administrației Putin când și-au dat seama că în 3-4 zile au pierdut regiunea Harkov. Presiunea naționalistă asupra lui Putin este enormă. Există această grupare naționalistă reprezentată pe parte ideologică de Dughin iar moartea fiicei lui i-a întărâtat”, a arătat Hartmann (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel