Serbia nu va sprijini niciodată o lovitură de stat în Rusia sau în altă țară, declară preşedintele Vucic

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic. Sursa: Agerpres
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic. Sursa: Agerpres

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că Serbia este un stat serios și nu va sprijini niciodată o lovitură de stat în Rusia sau în alt stat.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic a declarat că Serbia nu va sprijini niciodată o lovitură de stat în Rusia sau în alt stat.

"Serbia este un stat serios şi niciodată nu va sprijini o lovitură de stat sau un puci. Astfel de lucruri nu sunt permise" - a declarat Vucic, adăugând că Serbia nu a sprijinit nici puciul din 2016 din Turcia şi nu va sprijini astfel de acţiuni în niciun alt stat.

Președintele Serbiei a mai spus că revolta grupării paramilitare Wagner va avea totuşi consecinţe asupra situaţiei din Ucraina, dar şi din Rusia, pentru că "Rusia nu poate învinge Occidentul unit care îi ajută pe ucrainenii în luptă".

Vucic a spus că revolta a putut fi oprită datorită "atitudinii dure a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin". Potrivit acestuia, acum Putin are sarcina dificilă de a ridica motivaţia soldaţilor ruşi, cu observaţia că a fost o "greşeală să acorzi atât de multă putere grupării Wagner".

Citește și - UE le cere liderilor sârb şi kosovar să vină la Bruxelles fără condiţii

Uniunea Europeană le-a solicitat recent liderilor Serbiei şi Kosovo să vină "necondiţionat" la Bruxelles pentru a participa la discuţii care să atenueze tensiunile actuale din nordul Kosovo, transmite AFP. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, nu a primit până acum răspuns la cererile adresate preşedintelui sârb Aleksandar Vucic şi premierului kosovar Albin Kurti de a se întâlni la Bruxelles săptămâna aceasta, a zis luni purtătorul său de cuvânt, Peter Stano. Vezi continuarea aici!

Citește și - Parlamentul rus a anunțat că nu este necesară interzicerea grupării Wagner, dar o va reglementa prin lege

Duma de Stat (Camera Deputaţilor) a Federaţiei Ruse a anunțat că lucrează la o lege care să reglementeze activitatea grupării paramilitare Wagner, care la iniţiativa liderului ei Evgheni Prigojin a pornit vineri noaptea un marş către Moscova pentru a schimba conducerea militară rusă. Vezi detalii aici!

Citește și - Consiliul Europei sfătuiește Serbia să facă eforturi suplimentare pentru a încuraja utilizarea limbii române, printre altele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel