Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Sergey Minasyan, despre războiul Nagorno-Karabah, din 2020: A demonstrat o criză majoră în întreaga arhitectură a securităţii europene

Fotografie creată de Berendey_Ivanov / Andrey_Kobysnyn, de la Pexels
Fotografie creată de Berendey_Ivanov / Andrey_Kobysnyn, de la Pexels

Excelenţa Sa Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei în România, a atras atenţia asupra crizei de securitate din Europa pe care a declanşat-o conflictul din regiunea Nagorno-Karabah din 2020.

"Trebuie menţionat că războiul din 2020 din regiunea Nagorno-Karabah a demonstrat o criză majoră în întreaga arhitectură a securităţii europene, pentru că în situaţia în care un stat din spaţiul politic european, mă refer la Azerbaidjan, membră a programului parteneriatului de est al UE şi un partener apropiat al UE în sfera energetică, membră a Consiliului Europei, a pornit un conflict sprijinită în mod direct de Turcia şi alţi parteneri strategici ai UE, prin desfăşurarea de trupe teroriste din Orientul Mijlociu în această zonă. 

Armenia nu a avut parte de o reacţie corespunzătoare din partea comunităţii internaţionale şi a structurilor europene. Desigur că acest lucru a reprezentat un precedent nefavorabil pentru acţiunile ulterioare din sfera de securitate, militară şi politică pentru toate statele din fostul bloc sovietic şi cele din blocul european", a declarat Sergey Minasyan la DC NEWS TV. 

Conflict îngheţat în Nagorno-Karabah 

"Avem un regim mai mult sau mai puţin stabil de încetare a focului în regiune. În acest moment, singurele forţe de menţinere a păcii din zonă sunt trupele ruseşti. Avem, de asemenea, o problemă cu numărul mare de organizaţii umanitare din regiune, datorită vecinătăţii cu Azerbaidjan. 

Lăsând la o parte aceste lucruri, anul trecut am fost martorii unei incursiuni directe a forţelor din Azerbaidjan în cadrul teritoriilor armene recunoscute la nivel internaţional, din zona de sud a Armeniei, unde există subteritorii care au fost traversate de forţele azere şi unde încă sunt desfăşurate trupe. De asemenea, ne confruntăm cu ameninţări militare din partea conducerii din Azerbaidjan, cu posibile acţiuni militare în regiune", a mai spus Excelenţa Sa. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel