Serghei Lavrov, despre declarația finală a summitului G20: Nu este vorba despre Ucraina

Serghei Lavrov, despre declarația finală a summitului G20: Nu este vorba despre Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Serghei Lavrov, despre declarația finală a summitului G20: Nu este vorba despre Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Serghei Lavrov a vorbit despre declarația finală a summitului G20.

"Paragraful ucrainean" a fost inclus în declarația finală a summitului G20 pe bază de consens, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie Interfax.

"În mare parte datorită poziției consolidate a Sudului global în apărarea intereselor sale, a fost posibil să se prevină succesul încercării Occidentului de a "ucrainiza" din nou întreaga agendă în detrimentul discuției despre problemele urgente ale țărilor în curs de dezvoltare", a spus Peskov într-o conferință de presă la New Delhi.

Potrivit ministrului rus, "este semnificativ faptul că "paragraful ucrainean" este inclus și face obiectul unui consens".

"Dar nu este vorba despre Ucraina. Da, criza ucraineană este menționată acolo, dar exclusiv în contextul necesității de a soluționa toate conflictele care există în lume... în conformitate cu scopurile și principiile ale Cartei ONU, de integralitate și interconectare", a mai spus Lavrov.

Lavrov: Occidentul nu poate intra în discuții intelectuale



Ministrul rus este convins că "acest lucru este foarte important, pentru că Occidentul, după cum știți, de îndată ce vine în Ucraina, nu poate intra în discuții intelectuale, ci cere doar încetarea agresiunii ruse și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei".

"Paragraful a fost în general despre realități geopolitice", a rezumat șeful Ministerului de Externe rus.

În general, a spus el, "actualul summit a devenit, într-o anumită măsură, un punct de cotitură".

"Președinția indiană a consolidat cu adevărat, probabil de-a lungul întregii existențe a G20, membrii celor 20 din sudul global. Partenerii noștri BRICS au fost deosebit de activi", a menționat el.

Summitul G20 a avut loc în capitala Indiei în perioada 9-10 septembrie, iar delegația rusă a fost condusă de Serghei Lavrov. India a predat duminică oficial președinția G20 Braziliei, unde următorul summit al liderilor acestei asociații de țări va avea loc în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel