Serile București Strict Secret - Maria Tănase

maria_tanase
maria_tanase

Muzeul Național al Țăranului Român își întâmpină vizitatorii, în prima lună a primăverii din acest an cu o serie de expoziții, conferințe și ateliere pentru copii și bunici.

Miercuri, 13 martie 2013, la Clubul Țăranului, MTR inițiază Serile București Strict Secret, prima întâlnire fiind dedicată marei artiste care a fost Maria Tănase

În cadrul primei întâlniri, moderatorul Stelian Tănase îi va avea invitați pe Viorel Cosma, Adrian Cioroianu, Liviu Mihaiu, Andrei Muraru, Ovidiu Simonca, Liviu Tofan.

Ulterior, în perioada 14 martie – 6 aprilie 2013, la Sala Foaier, bucureștenii și nu numai ei, sunt invitați să admire expoziția de sculptură semnataă Alexandru Gheorghiță.

Fundatia Fildas Art și MTR, în calitate de organizatori, Farmaciile Catena, în calitate de sponsor al evenimentului, și Asociația Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România invită joi, 14 martie 2013, ora 18:00, la vernisajul expoziției și lansarea albumului de sculptură Alexandru Gheorghita.

„Sculptura lui Alexandru Gheorghiță reunește două componente fundamentale: pe de o parte memoria profundă a cioplitorilor anonimi, a acelora care au trăit într-o adevarată comuniune cu lemnul și cu piatra, dincolo de experiențele cotidiene, exterioare și strict utilitare și, pe de altă parte, redefinirea formei și reinterpretarea spațiului, așa cum se regăsesc ele în viziunea și, deopotrivă, în posteritatea lui Constantin Brâncuși.(...) Alexandru Gheorghiță își creează lumea lui de forme și de aspirații, dar și o adevărată mitologie în spațiul căreia fiecare obiect se înscrie pe un traseu bine definit și investit cu semnificații complexe”, afirmă criticul de artă Pavel Susara. Expoziția poate fi vizitată, potrivit programului, luni, între orele 12.00 - 20.00, de marți până vineri, între orele 10.00 - 21.00, iar în week-end, între orele 10.00 - 20.00.

De asemenea, până pe 5 mai, la Sala Oaspeți, va fi organizată o expoziție pe tema coelctivizării,  Războiul împotriva țăranimii - Anii colectivizării (1949 – 1962).

Expoziția, care poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00, relevă sensul adânc și atroce al experimentului social comunist, caracterul său nihilist, forța sa tectonică, pentru întreaga categorie a țăranilor. Totodată, reprezentăm în cadrul expunerii rezistența și supraviețuirea țărănimii în aceste condiții istorice extreme, pentru a putea avea tabloul general al unei societăți aflate într-un proces de transformare fără precedent.

Vezi aici oferta MTR privind Atelierele de Creativitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel