Serviciile de salubrizare din Satu Mare pe următorii 10 ani vor fi scoase la licitaţie

Primăria Satu Mare a finalizat caietul de sarcini pentru concesionarea serviciilor de salubrizare publică pentru următorii 10 ani, urmând să organizeze o licitaţie publică, valoarea estimată fiind de peste 263 de milioane de lei, fără TVA.

Caietul de sarcini a fost finalizat şi postat pe site-ul administraţiei locale, acesta urmând să fie supus aprobării consilierilor locali în şedinţa de joi.

Serviciile ce urmează să fie licitate constau în colectarea şi transportul deşeurilor, măturat, spălat, stropit şi întreţinerea curăţeniei căilor publice, curăţarea, transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora instalaţiilor de neutralizare.

Colectarea şi transportul deşeurilor reciclabile se va face pe trei categorii - hârtie-carton, sticlă şi plastice - metal.

"Operatorul, pe cheltuiala proprie, va amenaja, pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în 5 fracţii. Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu: sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 metri cubi", se precizează în caietul de sarcini.

Administraţia publică solicită ca autospecialele folosite să fie minim Euro 3 şi să fie dotate cu sistem GPS.

Delegarea gestiunii serviciului de salubrizare se va face pentru o perioadă de 10 ani, prin licitaţie, valoarea estimată fiind de 263.138.788,6 lei fără TVA.

După aprobarea documentaţiei de către Consiliul Local va urma desfăşurarea licitaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel