Seulul răspunde baloanelor de gunoi ale Phenianului cu emisiuni difuzate la graniță. ”Vor transmite mesaje de lumină și speranță”

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ultima dată când a fost luată o decizie de această amploare a fost în ianuarie 2016, ca răspuns la cel de-al patrulea test nuclear al Coreei de Nord.
 

Coreea de Sud își va relua emisiunile de informare peste granița cu Coreea de Nord, ca răspuns la lansarea de către Phenian a baloanelor încărcate cu deșeuri pe teritoriul său. De asemenea, Seul a anunțat instalarea de difuzoare în apropierea graniței pentru a-și transmite mesajele către armata nord-coreeană staționată în apropierea zonei demilitarizate dintre cele două țări.

Ultima dată când Seul a luat o decizie de această amploare a fost în ianuarie 2016, ca răzbunare pentru cel de-al patrulea test nuclear al Coreei de Nord. „Deși măsurile pe care le adoptăm ar putea fi greu de suportat de regimul nord-coreean – a explicat președinția sud-coreeană – emisiunile vor transmite mesaje de lumină și speranță armatei și cetățenilor nord-coreeni”.

Gest murdar al Coreei de Nord

„De asemenea, vrem să lămurim”, adaugă declarația, raportată de agenția oficială de presă sud-coreeană Yonhap, că responsabilitatea pentru o eventuală escaladare a tensiunii între cele două Corei va cădea în întregime pe Coreea de Nord.

În total, Coreea de Nord a lansat 330 de baloane pline cu gunoaie la sud de granițî. Armata sud-coreeană a anunțat acest lucru. „Până acum aproximativ 80 de baloane au căzut în zona noastră”, a declarat șeful de personal al Seulului într-un comunicat. Analiza baloanelor a arătat că acestea nu conţin „substanţe periculoase”.

„Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansând baloane de gunoi în zonele noastre civile”, a scris Oh Se-Hoon , primarul Seulului, într-o postare pe Facebook. Trimiterea baloanelor cu gunoi este răspunsul Phenianului la adresa activiștilor sud-coreeni care trimit pliante de propagandă în Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel