Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Cea mai puternică urare pentru sărbătoriți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Pe 8 septembrie este Sfânta Maria Mică.

VEZI ȘI: Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfânta Maria. Ce trebuie să faci ca să nu ai ghinion

Dacă te-ai săturat de mesaje de genul „La mulți ani cu ocazia Sfintei Maria Mică! Fie ca această zi să îți aducă pace, bucurie și împlinire sufletească. Să ai o zi de Sfânta Maria plină de liniște, iubire și sănătate! La mulți ani, cu gânduri bune și inima deschisă. / Fie ca Sfânta Maria să te ocrotească și să îți călăuzească pașii în fiecare zi. La mulți ani! / Cu ocazia Sfintei Maria Mică, îți doresc tot ce este mai bun și frumos în viață! /  La mulți ani! / La mulți ani tuturor celor ce poartă numele de Maria! Să aveți parte de iubire, sănătate și fericire! / Fie ca Sfânta Maria să-ți lumineze calea și să te protejeze de toate greutățile. La mulți ani binecuvântați! / La mulți ani, Maria! Îți doresc o zi minunată și un an plin de reușite!”, iată ce urare poți face!

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este cunoscută în tradiția populară ca "Sfânta Marie Mică", pentru a o distinge de Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august, numită "Sfânta Marie Mare". Acest lucru se datorează faptului că, în general, sfinții sunt cinstiți în ziua trecerii lor la ceruri. Totuși, Maica Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul sunt excepții, fiind singurii sfinți ale căror zile de naștere sunt celebrate în mod special, marcate cu "roșu" în calendar.

Cea mai potrivită urare pentru cei care poartă numele Maicii Domnului este să îi urmeze exemplul, trăind ca adevărați copii ai ei. În mod special, suntem îndemnați să urmăm sfatul pe care Fecioara Maria l-a dat la nunta din Cana Galileii: „Faceți tot ce vă va spune El” (Ioan 2, 5). Aceasta este singura poruncă a Maicii Domnului, aceea de a respecta ceea ce ne-a învățat Fiul ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel