Urmărește emisiunea live


Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Cea mai puternică urare

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Cea mai puternică urare
Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Cea mai puternică urare

Sfânta Maria Mică, sărbătorită în fiecare an pe data de 8 septembrie, este celebrarea nașterii Maicii Domnului. 

Alegeri prezidentiale 2024

În fiecare an, la data de 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept 'Sfânta Măria Mică'. Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie și totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei. În această zi credincioșii merg de dimineață la biserică, la Sfânta Liturghie.

Părintele Vasile Istrate a explicat pentru DC News de ce se numește în popor Nașterea Maicii Domnului drept ”Sfântă Marie mică” și care este cea mai frumoasă urare care se poate face celor care îi poartă numele Fecioarei Maria.

De ce se numește în popor Nașterea Maicii Domnului drept ”Sfântă Marie mică”

”Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este numită în popor și ”Sfântă Marie mică”, pentru a face deosebirea față de Adormirea Maicii Domnului (15 august) sau ”Sfântă Marie mare”. Aceasta pentru că, se știe, la sfinți se sărbătorește în primul rând ziua când s-au mutat la ceruri. Maica Domnului și Sf. Ioan Botezătorul sunt singurii Sfinți cărora li se sărbătorește în mod deosebit (cu ”roșu ” în calendar ) și ziua nașterii.” a spus părintele Vasile Istrate.

Cea mai puternică, frumoasă urare

”Cea mai frumoasă urare care se poate face celor care îi poartă numele este să îi urmeze pilda, trăind ca fii ai Maicii Domnului. Și, mai ales, să urmăm cu toții îndemnul ei rostit la nunta din Cana Galileii: ”Faceți orice vă va spune El” ( Ioan 2, 5 ). Aceasta este singura poruncă dată nouă de Preacurata Fecioară Maria: Să facem tot ceea ce ne-a spus Fiul ei!” a concluzionat părintele Vasile Istrate de la Parohia Sf.Ilie din Cluj-Napoca, pentru DC News.

SFÂNTA MARIA MICĂ, 8 septembrie. Fecioara Măria s-a născut într-o familie de creștini, Ioachim și Ana. Aceștia, deși înaintați în vârstă, s-au rugat cu tărie pentru a avea un prunc. Îngerul Gavriil i-a vestit că ruga lor a fost ascultată și că Dumnezeu le va da cel mai de preț dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria.

Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) și Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creștine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Citește: și Cum mi s-a părut ÎPS Teodosie, dincolo de imaginea distorsionată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel