SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. Vineri, 27 octombrie, creștinii îl cinstesc pe Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui moaşte se află în Catedrala Patriarhală.
SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. În această zi, pe 27 octombrie, de Sfântul Dimitrie cel Nou, există mai multe tradiţii şi obiceiuri pe care oamenii le respectă pentru a le merge bine tot anul.
SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. În ziua Sfântului Dimitrie cel Nou nu trebuie să faceți treabă prin casă, nu trebuie să spălați și nici să faceți curățenie.
SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. De asemenea, pe 27 octombrie, oamenii merg la cimitir cu ofrande sfinţite la biserică şi le împart la mormântul persoanelor dragi pe care le-au pierdut.
SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. În unele zone ale țării, există obiceiul să se aprindă câte zece lumânări la mormintele persoanelor care au murit fără lumină. Fiecare mormânt este împodobit cu flori de toamnă.
SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. Pe 27 octombrie, de Sfântul Dimitrie cel Nou, credincioșii oferă bătrânilor singuri și neajutoraţi mere sau struguri, nuci şi miere.
SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. Icoana Cuviosului Dimitrie cel Nou ar trebui să fie pusă pe masa de sărbătoare dacă în familie nu există niciun membru pe care să îl cheme Dumitru. Acest obicei aduce armonie, sănătate şi spor în casele dumneavoastră.
[citeste si]
SFÂNTUL DIMITRIE 27 octombrie. Tradiții și obiceiuri. Ca şi în noaptea de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, se aprind focuri în curtea gospodăriei şi-l întreţin cu crenguţe şi cetină de brad. Focul este lăsat să ardă peste noapte, iar cei care-l veghează roagă un om vârstnic să povestească despre minunile săvârşite de cei doi sfinţi Dimitrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News