De Sfântul Ilie, gospodinele pregătesc o prăjitură specială. Iată rețeta românească...
Ingrediente
6 ouă
150 gr zahăr pudră vanilat
125 gr făină 000
3 linguri ulei
1 lămâie
4 mere
4 linguri frişcă
Cum se prepară prăjitura pentru Sfântul Ilie
Merele se curăţă de coajă şi cotor, se taie feliuţe de 1 cm grosime şi se aşează la scurs pe prosoape de hârtie. Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se freacă împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr, până devine o cremă groasă, scrie culinar.ro.
Albuşurile se bat spumă cu un strop de sare. Când spuma devine foarte tare, se adaugă restul de zahăr şi se bate din nou. Se pun apoi gălbenuşurile frecate şi făina şi se amestecă până se omogenizează aluatul. Într-o tavă rotundă, tapetată cu făină, se aşează feliuţele de mere uscate şi se toarnă aluatul pe deasupra.
Se coace la foc potrivit până e coca gata, apoi se dă la rece. Se răstoarnă invers, cu merele deasupra şi se ornează cu frişcă proaspăt bătută, fructe colorate, ciocolată rasă sau sos de ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu