Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Sfântul Nicolae a fost asimilat ca ocrotitor al familiei, care aduce daruri pentru copii în funcție de cum s-au comportat aceștia în perioada de peste an, o nuieluşă sau cadouri.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată la faţă. Este o uşurare, dar şi o mare teamă pentru cei mici. Dacă Moş Crăciun le cere să le spună o poezie sau un cântecel şi îi întreabă direct dacă au fost sau nu cuminţi, pe Moş Nicolae nu trebuie să-l încânte în niciun fel, scrie Antena 1.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. În religia ortodoxă, SFÂNTUL NICOLAE a fost învestit cu rolul de ocrotitor al familiei, de aceea, el intervine în educaţia copiilor. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei mici pot primi fie o nuieluşă, dacă nu au fost cuminţi, fie dulciuri şi alte daruri, dacă merită. Tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până de Crăciun, înseamnă că sfântul "a mijlocit" iertarea celui care a fost lovit.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. În tradiţia creştină, Moş Nicolae a fost mai darnic cu pedepsele decât cu recompensele. Se spune că el îi pedepsea pe cei care se abăteau de la dreapta credinţă, lovindu-i cu nuiaua peste mâini. Potrivit legendei, în anul 325, Sfântul Nicolae a participat la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, eveniment in cadrul caruia Arie, un preot din Alexandria, a susţinut că Iisus Hristos nu este de aceeaşi natură cu Dumnezeu Tatăl. Deranjat de această afirmaţie, Sfantul Nicolae i-a dat o palma ereticului, de unde a rămas şi cutuma că cei obraznici sa primeasca o nuielusa de la Moș Nicolae. Sfântul Nicolae a ştiut însă că după ceartă se cere şi mângâiere. De aceea, el le-a făcut multe daruri săracilor, i-a liniştit pe cei întristaţi şi i-a vindecat pe bolnavi.
Vezi și: SFÂNTUL NICOLAE, 6 decembrie. Cele mai frumoase mesaje și urări
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit în familie. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineaţă zilei de 6 Decembrie este să oferi un cadou unui sărman. Orice cadou simbolic, chiar şi un covrig, îi va însenina ziua celui sărman.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Nu se spală, nici de mână şi nici folosind maşină de spălat. Munca în zi de sărbătoare este considerată o ofensă la adresa sfinţilor şi a lui Dumnezeu. Nu ai voie să treci nepăsător pe lângă necazurile celor din jurul tău. Trebuie să îi linişteşti pe cei care nu o duc tocmai bine în această perioadă.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Se spune că Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, iar acest cal este simbolizat de prima ninsoare care apare în jurul datei sfântului. Este bine să te speli pe faţă cu zăpada, dacă a nins, pentru că asta aduce prosperitate şi sănătate.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Se spune că rugăciunea ajută la înfăptuirea dorinţelor noastre, mai ales dacă este rostită din toată inimă.
Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. În zonele rurale, feciorii satului se organizează în cete şi îşi aleg gazda în casa căreia repetă colindele de Crăciun şi Anul Nou. Aceştia fac repetiţii pentru o serie de alte obiceiuri precum mersul cu Ursul sau cu Capra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu