"Sfârşitul unei ere în istoria României". Momentul PUTERNIC din viața Regelui Mihai: SINGUR, lupta a devenit TRAGICĂ

Regele Mihai și Regina-mamă Elena. foto: captură video youtube
Regele Mihai și Regina-mamă Elena. foto: captură video youtube

Familia Regală a României a publicat un mesaj puternic despre Regele Mihai I. 

"Ataşamentul Regelui Mihai faţă de calea pe care România se angajase în prima jumătate a secolului XIX – adică faţă de urmarea modelului politic şi economic occidental, şi asimilarea valorilor culturale şi intelectuale – a fost pus la mare încercare în anii de după război. El a fost pus în faţa inamicilor implacabili ai modelului occidental de dezvoltare – Partidul Comunist Român şi patronul său, #UniuneaSovietica, ale cărei armate ocupaseră ţara. El şi-a păstrat ţelurile împotriva greutăţilor crescânde din ţară şi faţă de eşecul prietenilor străini ai României – #StateleUnitealeAmericii şi #MareaBritanie – de a se opune unei noi şi extreme forme de dictatură.

Pe măsură ce a rămas din ce în ce mai singur, lupta sa a devenit tragică. Până la urmă, dârzenia sa în apărarea valorilor occidentale a fost depăşită de forţele din răsărit. Plecarea sa din România la sfârşitul lui decembrie 1947 a reprezentat, de aceea, supunerea ţării faţă de modelul de dezvoltare sovietic. La un nivel mai profund, ea a marcat sfârşitul unei ere în istoria României, care începuse prin desfacerea legăturilor răsăritene şi deschiderea către Occident.

Aproape jumătate de secol mai târziu, într-un nou moment de nesiguranţă asupra căii de urmat, Regele Mihai s-a întors în ţara sa. El a reprezentat din nou o piatră de temelie a stabilităţii constituţionale, şi a promovat din nou toate acele valori şi aşteptări care făcuseră #Romania o parte a Europei", se arată într-o postare a Familiei Regale a României. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ataşamentul Regelui Mihai faţă de calea pe care România se angajase în prima jumătate a secolului XIX – adică faţă de urmarea modelului politic şi economic occidental, şi asimilarea valorilor culturale şi intelectuale – a fost pus la mare încercare în anii de după război. El a fost pus în faţa inamicilor implacabili ai modelului occidental de dezvoltare – Partidul Comunist Român şi patronul său, #UniuneaSovietica, ale cărei armate ocupaseră ţara. El şi-a păstrat ţelurile împotriva greutăţilor crescânde din ţară şi faţă de eşecul prietenilor străini ai României – #StateleUnitealeAmericii şi #MareaBritanie – de a se opune unei noi şi extreme forme de dictatură. Pe măsură ce a rămas din ce în ce mai singur, lupta sa a devenit tragică. Până la urmă, dârzenia sa în apărarea valorilor occidentale a fost depăşită de forţele din răsărit. Plecarea sa din România la sfârşitul lui decembrie 1947 a reprezentat, de aceea, supunerea ţării faţă de modelul de dezvoltare sovietic. La un nivel mai profund, ea a marcat sfârşitul unei ere în istoria României, care începuse prin desfacerea legăturilor răsăritene şi deschiderea către Occident. Aproape jumătate de secol mai târziu, într-un nou moment de nesiguranţă asupra căii de urmat, Regele Mihai s-a întors în ţara sa. El a reprezentat din nou o piatră de temelie a stabilităţii constituţionale, şi a promovat din nou toate acele valori şi aşteptări care făcuseră #Romania o parte a Europei. #KeithHitchins despre #RegeleMihai

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei) pe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel