EXCLUSIV  Sfat pentru părinții care își dau copiii la liceu. Alfred Bulai: „Nu vă uitați după liceele de fițe! Faceți doar următorul calcul”/ video

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat despre criteriile de alegere ale unui liceu potrivit, în urma examenului de Evaluare Națională.

 

„Eram la o școală de fițe, să spunem... am ajuns la Liceu Nr. 24 (n.r. Liceu „Jean Monnet”) și ne-au pus să facem lucru manual. Mie nu mi s-a părut mare lucru, dar oamenii mă întrebau mirați: «cum așa, ai fost la Nr. 24?»”, a mărturisit jurnalistul Val Vâlcu.

Le dau un sfat celor care sunt părinți și vor să își dea copiii la liceu: nu vă uitați după liceele de fițe! Faceți următorul calcul. Există date oficiale pe internet; calculați diferența dintre nota de intrare în liceu și nota pe care au avut-o când au absolvit (n.r. la Bacalaureat). Liceul bun este doar ăla care a avut note mai mici la intrare și note mai mari la ieșire. Din păcate, ălea super de fițe au note foarte mari la admitere și note mai mici la absolvire”, a continuat sociologul Alfred Bulai.

„Mă uit la liceele ăstea „Dinu Lipatti”, „George Enescu” - se duc copiii ăia, câștigă premii internaționale, au concerte în străinătate din clasa a XI-a. Acolo e o concurență foarte mare. Unii se duc pe manele, alții se duc pe filarmonică, dar elevul cunoaște faptul că din momentul în care a absolvit știe să cânte la un instrument”, a conchis Val Vâlcu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel