EXCLUSIV  Sfatul unui preot în Ajunul Crăciunului: Așa putem crea conexiune între oameni, dar și o relație specială cu Dumnezeu / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Este Ajunul Crăciunului, ziua în care creștinii se pregătesc pentru Nașterea Domnului, sărbătoarea bucuriei în Ortodoxie.

Publicitate

Ziua de 24 decembrie are o semnificație religioasă, dar și socială extrem de mare. Este Ajunul Nașterii Domnului și, în același timp, ziua în care cei mici îl așteaptă pe Moș Crăciun cu cadouri. Creștinii împodobesc bradul, își decorează locuințele și pregătesc bucate alese. Dincolo de toate acestea, este important ca oamenii să nu uite de tradițiile de Crăciun și să ducă mai departe moștenirea pe care am dobândit-o în ultimii 2000 de ani.

Preotul Radu Petre Mureșan, profesor universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, a evidențiat importanța colindatului în menținerea tradițiilor de Crăciun și în formarea unor conexiuni profunde între oameni.

„E foarte important să mergem la colindat. Eu am crescut și am trăit cu colinda. Colinda e un mesaj curat, sfânt, care creează multă relație între oameni, dar și o relație specială cu Dumnezeu.

Mergeți și colindați vârstnicii, mergeți și colindați bolnavii. Colinda nu este doar o terapie a sufletului, ci mult mai mult. E un lucru care ne arată că suntem cu adevărat oameni. Altfel, trecem unii pe lângă alții ca niște roboți și nu suntem în stare să ne unim într-un gând și într-o simțire nici măcar pentru lucruri esențiale.

Părintele Cleopa spunea că sfârșitul lumii va veni când nu va mai fi cărare între om și om. Acum, cărarea poate să fie și una electronică, dar nu e suficientă. E foarte important să existe această șansă și bucurie a întâlnirii celuilalt. Atunci, Dumnezeu ne va binecuvânta și ne va da șanse la care noi nu ne gândim niciodată.

Bucuria aceasta trebuie manifestată și în Biserică. În Țara Oașului, de exemplu, lumea colindă în biserică, colindă feciorii, fetele merg de asemenea la colindat. Acest lucru ne arată identitatea noastră de creștini și de români autentici, care dorim să continuăm și să transmitem acest tezaur deosebit copiilor noștri”, a spus părintele Radu Petre Mureșan, la emisiunea DC Edu.

Termenul de „corindă” este unul arhaic, specific doar anumitor regiuni din România, având același înțeles cu „colindă”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel