Sfaturi de care să ții cont atunci când îți plimbi câinele în sezonul cald

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

În timpul verii, este crucial să iei măsuri suplimentare când îți plimbi câinele. Câinii pot suferi de insolație și alte boli legate de căldură, inclusiv deshidratare, arsuri la nivelul lăbuțelor și chiar arsuri solare. Prin urmare, este important să îl menții în siguranță și confortabil în timpul plimbărilor.

Alege momentul potrivit al zilei

Momentul este crucial când vine vorba de plimbarea câinelui în timpul verii. Planifică plimbările în părțile mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu. În aceste intervale, temperaturile sunt de obicei mai scăzute și există un risc redus de arsuri la nivelul lăbuțelor.

Evită să îl plimbi în orele cele mai calde, de obicei între ora 10 dimineața și 16 după-amiaza, deoarece pavajul poate deveni extrem de fierbinte și inconfortabil pentru câine și labele lui sensibile.

Ia apă cu tine

La fel ca și oamenii, câinii au nevoie să rămână hidratați, mai ales în vreme caldă. Poartă întotdeauna o sticlă cu apă și un bol în timpul plimbărilor. Oferă câinelui pauze pentru apă la fiecare 15-20 de minute, în special în zilele calde și umede. Nu uita că patrupezii nu se răcoresc la fel de bine ca oamenii, deci menținerea nivelului lor de hidratare este importantă.

Protejează-i lăbuțele

Pavajul și asfaltul pot deveni extrem de fierbinți în timpul verii, putând provoca arsuri și bășici pe labele câinelui. Evită suprafețele fierbinți și ia în considerare utilizarea de botoșei pentru câini sau aplicarea de balsam pentru labe pentru a crea o barieră de protecție.

Dacă nu ești sigur dacă pavajul este prea fierbinte, pune spatele mâinii pe el pentru câteva secunde. Dacă este prea fierbinte pentru mâna ta, este prea fierbinte și pentru labele câinelui tău. Alternativ, alege o potecă acoperită cu iarbă pentru a minimiza expunerea la pavajul fierbinte.

2. Sursa foto... (caine-plimbare-dog-beach_32164400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Alege drumuri cu multă umbră

Caută căi care oferă umbră pentru a minimiza expunerea câinelui tău la razele directe ale soarelui. Copacii, clădirile sau traseele acoperite pot oferi protecție și pot ajuta la prevenirea supraîncălzirii. Planifică-ți ruta în consecință pentru a te asigura că există zone umbrite pe parcurs în caz că patrupedul tău dorește să se odihnească sau să se răcorească.

Ia pauze frecvente

În timpul plimbărilor în căldură, permite câinelui să ia pauze și să se odihnească în locuri umbrite de câte ori este nevoie. Evită suprasolicitarea și ascultă semnalele câinelui tău. Semnele de supraîncălzire includ respirație excesivă cu limba scoasă, salivare, gingii de culoare intensă. Dacă observi aceste semne, găsește un loc răcoros pentru odihnă și oferă câinelui apă imediat.

Ia în considerare plimbările mai scurte

În zilele extrem de calde, este recomandat să scurtezi plimbările pentru a reduce timpul petrecut sub soare. În loc de o plimbare lungă, ia în considerare mai multe plimbări scurte în orele mai răcoroase pentru a te asigura că patrupedul tău primește suficientă mișcare, potrivit Petmd.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel