Sfaturi de la un producător de telefoane: Iată de ce nu ar trebui să vă încărcați telefonul peste noapte

Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels

Încărcarea telefonului pe timp de noapte poate părea cea mai logică oră, dar știați că acest lucru poate afecta negativ durata de viață a bateriei dispozitivului dvs. în timp?

Protejarea bateriei este cea mai bună modalitate de a evita acest lucru, așa că haideți să vedem când producătorii recomandă conectarea la priză. 

Potrivit IFL Science, producătorii de Android Huawei sunt împotriva încărcării telefonoul peste noapte. ”Nu lăsați telefonul conectat la încărcător pentru perioade lungi de timp sau peste noapte”, spun ei. 

În schimb, ei recomandă menținerea bateriei între 30% și 70%: este cea mai bună modalitate de a prelungi durata de viață a bateriei. S-ar putea să pară greșit, dar când vine vorba de longevitatea bateriei, pe termen lung este corect. 

În mod similar, a lăsa telefonul să funcționeze cu bateria cu valori apropiate de 20% va reduce, de asemenea, uzura electrozilor bateriei și îi va prelungi durata de viață.

Dincolo de a vă afecta durata de viață a bateriei, încărcarea dispozitivelor peste noapte poate fi, de asemenea, o problemă de sănătate și siguranță dacă nu aveți grijă unde le lăsați să se încarce. 

Acest lucru se datorează faptului că încărcarea vine de obicei cu un anumit grad de creștere a temperaturii și, dacă ceva nu merge bine, suprafețele inflamabile pot deveni rapid periculoase.

”Nu ar trebui să puneți telefoanele sub perne sau să le încărcați pe lenjerie de pat”, a declarat Paul Shaw, șeful investigației incendiilor de la salvarea de incendii din Staffordshire, pentru The Guardian. ”Se numește fugă termică în baterie. Se auto-încălzește”, a mai declarat acesta.

De regulă, bateria trebuie să stea sub 40 de grade (poți verifica temperatura cu ajutorul unei aplicații)

Trucuri pentru încărcarea rapidă a telefonului

- Pentru a încărca telefonul rapid (chiar și cu 25% mai repede), poți face acest lucru în timp ce este pe modul avion (pentru că în acest fel conexiunea cu rețeaua este întreruptă).

- Poți să închizi telefonul complet (astfel încât aplicațiile să nu mai funcționeze și să nu mai consume energie).

- Pentru o încărcare mai rapidă, este recomandat să folosești priza (oferă mai multa putere fata de încărcarea prin USB la laptop sau chiar mașină).

- Un alt sfat este să folosești încărcătorul original.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel