Sfaturi de top pentru economisirea banilor la pensionare

FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash

Economisirea banilor la pensie este la fel de importantă ca atunci când lucrați. Iată câteva sfaturi practice pentru a vă ajuta să economisiți și să vă maximizați banii limitați în timpul pensionării.

Averile financiare și veniturile majorității pensionarilor scad sau rămân constante. De exemplu, asigurările sociale sau pensia dvs. nu vor crește cu timpul în același mod în care salariul dvs. obișnuia să crească pentru a face față inflației. Prin urmare, ar trebui să fiți suficient de inteligent pentru a găsi modalități de a vă maximiza resursele financiare limitate.

Vă rugăm să rețineți că economisirea banilor este un echilibru delicat între risipă și autodenunț/pedeapsă inutilă. Este, pensionarea vă permite să vă bucurați de ceea ce ați muncit pentru, și ar trebui să maximizați acest lucru.

Cu toate acestea, bucuria ar trebui să se încadreze în nivelul dvs. de apă financiară în această etapă. Această abordare echilibrată vă asigură că nu trăiți mai mult decât economiile dumneavoastră. La fel cum vă planificați finanțele pentru a rambursa un credit online 24/7, vă recomandăm să vă pregătiți pentru a maximiza fiecare bănuț.

Mai jos sunt sfaturi utile pentru a vă ajuta să economisiți mai mulți bani în timpul acestei etape de apus de aur. Continuă să citești pentru a maximiza fiecare euro care îți intră în buzunar.

1. Reduceți dimensiunile

Dacă v-ați planificat bine pensionarea, cheltuielile dvs. ar trebui să scadă. Pensionarea atunci când copiii dvs. sunt mari și se întrețin singuri înseamnă că nu aveți persoane în întreținere, cu excepția soțului/soției. Prin urmare, micșorarea dimensiunii este o opțiune viabilă.

De ce ar trebui să continuați să locuiți într-o casă cu zece camere în care v-ați crescut copiii atunci când sunteți doar voi doi? Puteți vinde acea casă mare și să vă mutați într-o casă mai mică. Dacă doriți, mai puteți să vă mutați într-o comunitate de pensionari.

2. Relocarea

Poate că ați lucrat pentru un angajator într-un oraș, provincie sau stat scump. Ați locuit acolo doar pentru că slujba sau afacerea dvs. se afla acolo. Acum, v-ați pensionat și v-ați vândut sau ați predat afacerea succesorilor. Ce treabă mai aveți locuind acolo? Înțelepciunea vă cere să vă mutați într-o altă locație cu un cost al vieții mai scăzut. Schimbându-vă locația geografică, puteți economisi zeci de mii de euro anual.

3. Vacanță pentru mai puțin

Pensionarea este un sezon minunat pentru a călători și a vedea lumea. Cu toate acestea, a experimenta și a te bucura de frumoasa creație a lui Dumnezeu în afara orașului, țării sau continentului tău nu trebuie să fie costisitor. Vă puteți bucura de vacanțe minunate și memorabile fără să cheltuiți o avere.

Puteți explora serviciile de home-sharing sau hostelurile pentru a economisi bani pe camerele de hotel scumpe. De asemenea, vă recomandăm să vă rezervați vacanțele în afara sezonului pentru a economisi mai mult. Din moment ce nu aveți niciun angajament de lucru în această perioadă, nu trebuie să vizitați cele mai bune destinații atunci când toată lumea se înghesuie acolo. Puteți vizita acele locații când camerele de hotel sunt aproape goale, iar prețurile au scăzut aproape la jumătate.

În plus, puteți planifica excursii scurte, divertisment, vizite la muzee și evenimente culturale în timpul mijlocului săptămânii. Prețurile la aceste localuri sunt de obicei mai mici decât în weekend. Nu uitați să întrebați despre reduceri folosind abonamentele sau cluburile din care faceți parte.

4. Reducerea serviciilor de telefonie sau internet

Retrogradarea pachetelor de internet sau a serviciilor telefonice este o altă modalitate de a economisi bani în timpul pensionării. Dacă evaluarea dvs. arată că nu mai aveți nevoie de atât de multe date sau de viteze mari, retrogradați aceste servicii. Doar acest pas vă poate economisi până la 1 000 de euro pe an.

Costul mediu lunar al internetului la domiciliu este de 80 de euro, iar un plan de telefonie mobilă pe cap de locuitor este de 60 de euro. La pensie, puteți utiliza pachetul de bază de internet de 20 de euro pe lună și 40 de euro pentru serviciile de telefonie. Cu aceste două retrogradări, puteți economisi în jur de 80 de euro lunar, ceea ce însumează aproximativ 960 până la 1.000 de euro.

5. Maximizați chilipirurile și reducerile

De asemenea, puteți optimiza reducerile și chilipirurile pentru a economisi bani. Utilizați site-urile de oferte și maximizați reducerile pentru persoanele în vârstă pentru a economisi bani.

6. Utilizați transportul public

Transportul public este disponibil și convenabil pentru dumneavoastră? Nu ezitați să îl maximizați. Puteți face câteva exerciții de mers pe jos mergând la aceste locuri. De asemenea, transportul public vă conectează la viața comunității, unde interacționați cu oamenii mai îndeaproape decât atunci când conduceți mașina.

7. Rămâneți sănătoși

Deși acest sfat poate să nu sune direct ca banii, adevărul este că sănătatea ta și bogăția/bani sunt direct legate. O sănătate precară vă va mânca banii și viceversa. Prin urmare, faceți mișcare plimbându-vă sau alergând ușor pentru a vă menține în formă. Aceste mișcări vă vor promova sănătatea și vă vor permite să vă bucurați în liniște de bogăția de la apus.

8. Reevaluați nevoile de divertisment

Divertismentul este bun, dar nu este o nevoie de bază. Deși această etapă a vieții trebuie să fie plină de distracție, cheltuiți doar pe forme de divertisment rentabile. Dacă aveți nevoie de divertisment pentru a alunga plictiseala, alegeți-le pe cele accesibile, cum ar fi cititul cărților de la biblioteca din apropiere.

9. Cumpărați cu înțelepciune

Cumpărăturile strategice sunt o altă modalitate de a economisi bani în această eră a apusului. Cumpărați produse generice de înaltă calitate, dar la prețuri reduse, în loc de mărci scumpe care nu oferă rezultate superioare. Respectați lista de cumpărături pentru a evita cumpărăturile impulsive.

Dacă este posibil, utilizați un card de credit cu recompensă pentru a câștiga puncte la cumpărături. De asemenea, puteți cumpăra produse alimentare neperisabile în vrac și le puteți depozita pentru a economisi bani.

10. Reevaluați-vă abonamentele

Reevaluarea abonamentelor dvs. este o altă modalitate eficientă de a economisi bani la pensie. Poate că ați avut abonamente și abonamente care v-au fost de folos în tinerețe. Acum că v-ați pensionat, s-ar putea să descoperiți că nu mai aveți nevoie de unele dintre ele.

Este timpul să reduceți sau să renunțați la unele dintre ele. De exemplu, un abonament la o sală de sport variază între 40 și 70 de euro pe lună. Cu un astfel de abonament, ați putea cheltui între 480 și 840 anual.

11. Reconsiderați-vă asigurarea

Nu vă temeți să vă reconsiderați asigurarea auto sau a locuinței pentru a găsi o ofertă mai bună.

Dacă vă luați pachetele de asigurări de la un singur asigurător, mulți asigurători oferă reduceri. Alternativ, puteți să căutați oferte mai ieftine și să vă amenințați furnizorul actual că doriți să treceți la concurentul lor pentru a-l forța să reducă prețurile.

12. Renunțați la obiceiurile costisitoare

În cele din urmă, renunțați la toate obiceiurile costisitoare, cum ar fi mâncatul în oraș în mod inutil. Știați că reducerea cu doar 30% a mâncatului în aer liber vă poate economisi aproximativ 900 de euro anual? Mâncarea făcută în casă este întotdeauna mai sănătoasă și mai ieftină.

Gânduri finale

V-ați pensionat recent sau intenționați să vă pensionați? Atunci, luați în considerare aceste sfaturi de economisire. Ele vă vor ajuta să vă maximizați veniturile limitate și reduse în această etapă a vieții. Mingea este în terenul dumneavoastră pentru a obține maximum din banii dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel