Un prim sfat este să te asiguri că pentru un somn suficient, benefic pentru consolidarea memorării informațiilor asimilate în timpul zilei. Cum cel mai aprig dușman al memoriei este inactivitatea cerebrală, pasivitatea, se recomandă, de asemenea, sporturile cerebrale care întăresc memoria semantică, care permite stocarea informațiilor generale, precum și amintirea lor rapidă și fără efort, relatează Agerpres.
Mișcarea și aerisirea. Pentru optimizarea performanțelor memoriei nu trebuie evitat practicarea unei activități fizice, ridicarea regulată de pe scaunul de la birou pentru a face câțiva pași, ieșirea la prânz pentru o scurtă plimbare, urcatul mai degrabă pe scări decât cu liftul.
Curiozitatea una dintre cele mai bune stimulente pentru memorie, menținând facultățile mentale active.
Gestionarea stresului. Un nivel crescut de adrenalină poate fi util în cazul unui examen sau al participării la o conferință importantă, însă acumularea de stres și anxietate produce perturbări ale memoriei și concentrării.
Concentrarea pe lucruri importante. În vremurile actuale, sarcinile pentru o singură zi sunt tot mai numeroase, așa încât este necesară o bună organizare, în funcție de priorități.
Obiectele care aduc aminte de ceva nu pun la lucru memoria, dar cel puțin o debarasează de unele lucruri, dacă sunt încredințate unor aide-memoire.
Ascultarea cu atenție. Trebuie precizat că ascultarea neatentă unui interlocutor nu ajută absolut deloc memoria.
Alimentația corectă, începând cu micul dejun, este o altă recomandare pentru o memorie mai bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu