Sfaturile Agenției Internaționale pentru Energie pentru a economisi bani și a proteja mediul

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Agenția Internațională pentru Energie și Comisia Europeană au venit cu o serie de sfaturi pentru a-i ajuta pe oameni să minimizeze consumul de energie, atât pentru beneficiul adus mediului, dar și pentru propriul beneficiu de ordin financiar.

Agenția Internațională pentru Energie a elaborat și împărtășit, așadar, o serie de sfaturi utile pentru combaterea fenomenului facturilor exagerat de mari. După cum știți, după pandemie și odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, prețurile la carburanți au crescut vertiginos.

Primul sfat dat de AIE este să începeți să vă schimbați obiceiurile în sens ecologic. Trebuie să evităm abuzul de mijloace de transport private, precum mașini sau scutere. Acolo unde este posibil, trebuie preferată mobilitatea alternativă și durabilă, atât pentru mediu, cât și pentru propriile buzunare. Așa că este necesar să reveniți la utilizarea transportului în comun pentru a merge la serviciu, la școală sau pentru a vă deplasa prin oraș. Nu este vorba doar de economisirea de benzină sau motorină, ci și de reducerea emisiilor de CO2, potrivit Curiosauro.

Al doilea sfat: reduceți utilizarea aparatelor de aer condiționat și a termostatelor. Iarna, cu un grad mai puțin la termostat și încă unul la aparatul de aer condiționat (vara) ar putea însemna economii semnificative la facturi.

Încălzirea este unul dintre cele mai critice puncte din Europa. IEA a calculat că temperatura medie în casele europene este de peste 22°C. Și este o temperatură cu adevărat nesustenabilă, din punct de vedere energetic, ecologic și economic. Doar scăzând termostatul cu un grad am putea economisi aproximativ 7% din energia folosită pentru a ne încălzi în lunile de iarnă. Același discurs este valabil și pentru aerul condiționat.

Durabilitatea este esențială pentru protejarea lumii și pentru a nu accentua o criză economică deja gravă. Am vorbit deja despre utilizarea excesivă a mașinii private. Dar AIE subliniază și fenomenul de răcire a mașinilor, adică aerul condiționat din vehicule. O astfel de conduită este foarte dăunătoare pentru mediu, sănătatea și portofelul nostru, informează AIE amintind că viteza excesivă duce la creșterea consumului de carburant. 

Aproape toate (sau majoritatea) călătoriilor cu mașina se fac pentru a ajunge la serviciu. Dacă oamenii și companiile ar fi, prin urmare, înclinate și orientate către transportul public, ar putea fi evitate numeroase consumuri inutile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel