Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o serie de precizări importante despre sfeclă.
„Pigmenții din sfeclă rămân stabili în tractul digestiv, aciditatea și temperatura crescută nu îi afectează, deci sfecla fiartă/coaptă nu-și pierde din calitățile nutritive.
Plusuri:
-are sub 10% glucide, din care 2% fibre și numai 50 cal/100g
-potrivită și pentru persoanele cu diabet, are indice glicemic scăzut
-crește performanța fizică cu 20% și scade consumul de oxigen pentru efort
Minusuri:
-pigmentul din sfeclă colorează urina, dar și murăturile, cartofii, albușul de ou
-borcanul care a fost pe gustul meu este “made in Poland”, mi-e ciudă că nu am găsit un produs românesc la fel de reușit
Porția corectă: fără limită!”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu