Sfeclă, avantaje vs. dezavantaje pentru organism. Nutriționist: Porția corectă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o serie de precizări importante despre sfeclă.

„Pigmenții din sfeclă rămân stabili în tractul digestiv, aciditatea și temperatura crescută nu îi afectează, deci sfecla fiartă/coaptă nu-și pierde din calitățile nutritive.

Plusuri:
-are sub 10% glucide, din care 2% fibre și numai 50 cal/100g
-potrivită și pentru persoanele cu diabet, are indice glicemic scăzut
-crește performanța fizică cu 20% și scade consumul de oxigen pentru efort

Minusuri:
-pigmentul din sfeclă colorează urina, dar și murăturile, cartofii, albușul de ou
-borcanul care a fost pe gustul meu este “made in Poland”, mi-e ciudă că nu am găsit un produs românesc la fel de reușit

Porția corectă: fără limită!”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel