Bucătăria din Orientul Mijlociu este o combinație minunată de ingrediente, care împreună alcătuiesc mâncături consistente, utile și sănătoase.
Salata de sfeclă tânără și iaurt aduce prospețime de vară și vitamine într-o singură farfurie. Pregătiți salată din sfeclă fiartă sau crudă. Salata trebuie să fie răcită înainte de servire.
Ingrediente:
sfeclă 1 bucată,
ceapă roșie - 1 bucată,
oțet de vin roșu - 65 ml,
sare - 1/2 linguriță,
zahăr pudră - 1/2 lingură,
iaurt grecesc - 125 grame,
ulei de măsline - 1 lingură,
ceapă verde - 2 bucăți.
Spălați bine sfecla, puneți-o într-o oală mare cu apă cu sare și aduceți-o la fiert. Reduceți focul și fierbeți sfecla până se înmoaie, aproximativ o oră, în funcție de mărime.
Scoteți sfecla din apă și lăsați-o să se răcească. Apoi, curățați sfecla roșie de coajă și tocați-o cubulețe mari, pe care le veți pune într-un castron.
Salată de castraveți, ceapă verde și mentă. O rețetă din bucătăria japoneză
Curățați și tăiați ceapa roșie. Puneți ceapa într-o cratiță mică. Adăugați oțet, sare și zahăr și puneți cratița pe foc.
Imediat ce amestecul fierbe, se toarnă peste sfecla tocată. Se amesteca bine, se acoperă și se lasă la răcit.
Chiftele din carne de pui și scorțișoară. O rețetă originală și gustoasă
Scurgeți lichidul din sfeclă. Amestecați iaurtul și uleiul într-un castron separat. Adăugați sfecla răcită. Tăiați ceapa verde și decorați salata, înainte de a o servi pe masă.
Salata cu sfeclă murată este o garnitură bună pentru friptura de vită și porc. Salata poate fi adăugată la burgeri sau servită pe pâine prăjită. Poftă bună!
Cauți o rețetă pentru o salată de sfeclă simplă și în același timp delicioasă? Se pare că ai găsit-o!
Pentru această salată ai nevoie de sfeclă fiartă. De asemenea, poți folosi orice fel de brânză albastră. Se recomandă ca perele să fie moderat dulci și foarte coapte.
Ingrediente pentru șase porții:
sfecla fiartă - 2 bucăți,
pere - 1 bucată,
brânză albastră - 60 grame,
nuci - după gust,
ulei de măsline extra virgin - după gust,
sos de soia - după gust.
Sfecla fiartă se taie în cuburi sau felii. Para spălată bine se taie în felii subțiri. Brânza albastră se taie cubulețe.
Într-un castron, amestecă sfecla roșie, feliile de pară și brânza albastră. Adaugă nucile tocate și amestecă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News