Sfeclă cu iaurt, o salată picantă din Orientul Mijlociu

Sfeclă cu iaurt, o salată picantă din Orientul Mijlociu. Sursa foto: freepik.com
Sfeclă cu iaurt, o salată picantă din Orientul Mijlociu. Sursa foto: freepik.com

Bucătăria din Orientul Mijlociu este o combinație minunată de ingrediente, care împreună alcătuiesc mâncături consistente, utile și sănătoase.

Salata de sfeclă tânără și iaurt aduce prospețime de vară și vitamine într-o singură farfurie. Pregătiți salată din sfeclă fiartă sau crudă. Salata trebuie să fie răcită înainte de servire.

Ingrediente:

sfeclă 1 bucată,

ceapă roșie - 1 bucată,

oțet de vin roșu - 65 ml,

sare - 1/2 linguriță,

zahăr pudră - 1/2 lingură,

iaurt grecesc - 125 grame,

ulei de măsline - 1 lingură,

ceapă verde - 2 bucăți.

 

Modul de preparare

 

Spălați bine sfecla, puneți-o într-o oală mare cu apă cu sare și aduceți-o la fiert. Reduceți focul și fierbeți sfecla până se înmoaie, aproximativ o oră, în funcție de mărime.

Scoteți sfecla din apă și lăsați-o să se răcească. Apoi, curățați  sfecla roșie de coajă și tocați-o cubulețe mari, pe care le veți pune într-un castron.

Salată de castraveți, ceapă verde și mentă. O rețetă din bucătăria japoneză

Curățați și tăiați ceapa roșie. Puneți ceapa într-o cratiță mică. Adăugați oțet, sare și zahăr și puneți cratița pe foc.

Imediat ce amestecul fierbe, se  toarnă peste sfecla tocată. Se amesteca bine, se acoperă și se lasă la răcit.

Chiftele din carne de pui și scorțișoară. O rețetă originală și gustoasă

Scurgeți lichidul din sfeclă. Amestecați iaurtul și uleiul într-un castron separat. Adăugați sfecla răcită. Tăiați ceapa verde și decorați salata, înainte de a o servi pe masă. 

Salata cu sfeclă murată este o garnitură bună pentru friptura de vită și porc. Salata poate fi adăugată la  burgeri sau servită pe pâine prăjită. Poftă bună!

 

Vezi și. Salată cu sfeclă roșie, pere și brânză. Un preparat culinar, plin de arome

 

Cauți o rețetă pentru o salată de sfeclă simplă și în același timp delicioasă? Se pare că ai găsit-o!

Pentru această salată ai nevoie de sfeclă fiartă. De asemenea, poți folosi orice fel de brânză albastră.  Se recomandă ca perele să fie moderat dulci și foarte coapte.

Ingrediente pentru șase porții:

sfecla fiartă - 2 bucăți,

pere - 1 bucată,

brânză albastră - 60 grame,

nuci - după gust,

ulei de măsline extra virgin - după gust,

sos de soia - după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Sfecla fiartă se taie în cuburi sau felii. Para spălată bine se taie în felii subțiri. Brânza albastră se taie cubulețe.   

Într-un castron, amestecă sfecla roșie, feliile de pară și brânza albastră. Adaugă nucile tocate și amestecă.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel