Salata de sfeclă este plină de vitamine și poate fi preparată în orice perioadă a anului.
Durează mut să fierbi o sfeclă, de aceea, deseori, gospodinele renunță la intenția de a găti ceva din această legumă.
Dacă te-ai săturat să aștepți până când sfecla va fierbe, acest truc ingenios este pentru tine. Există o modalitate simplă, dar eficientă de a fierbe sfecla în doar 10 minute.
Tot ce ai nevoie este o pungă de plastic și câteva sfecle de mărime medie. În primul rând, legumele se spală bine și se pun într-o pungă. Adaugă puțină apă, leagă pungă și sparge-o, de câteva ori, în partea de sus o scobitoare.
Nu arunca resturile de pâine: le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior
Pune punga în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, în funcție de mărimea sfeclei. Peste 15 minute, sfecla va fi perfect fiartă și suculentă, gata de adăugat într-o salată.
Apropo, în cuptorul cu microunde poți găti nu doar sfeclă, ci și cartofi, morcovi. Mai mult, morcovii vor fi gata în doar 7 minute. Cu acest truc inteligent, vei economisi mult timp și efort.
Beneficiile sfeclei roșii sunt extraordinare. Leguma conține cele mai utile substanțe, în special fier. Sfecla roșie îmbunătățește perfect metabolismul și întărește sistemul imunitar.
Veți avea nevoie:
sfeclă mare - 2 bucată,
frunze de salata verde,
brânză feta - 50 de grame,
salată verde,
ierburi de Provence și sare - după gust,
ulei de măsline - o lingură,
sos balsamic - o linguriță.
Spală bine sfecla și îndepărtează tulpinile. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Transferă sfecla pe o tavă de copt și gătește-o, în cuptor, circa 60 de minute. Sfecla se răcește, apoi de curăță de coajă și se taie cubulețe.
Gospodinele cu experiență pun lămâie în buretele de spălat vasele: trucul care schimbă totul"
Frunzele de salată verde se spală, se usucă cu un prosop de bucătărie, apoi se transferă într-un bol de salată. Brânza feta se taie și se pune în bolu cu salată.
O rețetă eficientă pentru răceli și viroze: ai nevoie de un kilogram de kiwi și câteva lămâi verzi
Adaugă și cubulețele de sfeclă și amestecă bine. Asezonează salata cu sare, ierburi de Provence, ulei de măsline și sos balsamic. Amestecă bine. Salata este gata de servit. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu