Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?. Pe 9 martie, de Sfinții 40 de Mucenici, se spune că trebuie să bei 44 de pahare. De unde vine această tradiție?

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?. Sfinţii 40 de Mucenici au pătimit în localitatea Sevastia din Armenia, în vremea domniei împăratului Liciniu. Cei 40 de mucenici erau soldaţi care au mărturisit că sunt creştini şi din acest motiv au refuzat să jertfească idolilor.

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?. Pentru mărturisirea credinţei în Hristos, cei 40 de mucenici au fost supuşi la multe chinuri, ca în cele din urmă să fie scufundaţi într-o apă aproape îngheţată de lângă cetate, scrie crestinortodox.ro.

Vezi și: Mucenici muntenești fierți, cu nucă. Rețeta: Cum se prepară

De ce se beau 44 de pahare?


Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?. Tradiția spune că bărbații trebuie să bea în ziua de mucenici 40 de pahare cu vin. Vinul reprezintă sângele vărsat de cei 40 de Sfinți Mucenici din cetatea Sevastei.

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?. Cei care nu pot să bea cele 40 de pahare cu vin, e bine că măcar să guste vin în această zi sau să fie stropiți cu vin, acesta însemnând sânge și putere de muncă peste an. În tradiția populară, bărbații beau 44 de pahare cu vin. De unde provine diferența?

Vezi și: Mucenici moldovenești, 9 martie. Cea mai simplă rețetă. Copiii îi adoră!

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?. După tradiția creștină, Sfinții martiri au fost 40, după cea geto-dacica, au fost 44, atâtea fiind și zilele dintre 9 martie și 23 aprilie, când este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De aceea, în unele zone, există până astăzi credința, că acești Sfinți au fost 44.

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare?. Cei 40 de Mucenici sunt pomeniţi ca simbol al biruinţei muceniceşti, fiecare după numele lui: Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Leontie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gaie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton şi Aglaie.

Vezi și: Sfinții 40 de mucenici, 9 martie. Ce semnifică această mare sărbătoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel