Shakshuka este o rețetă savuroasă de mic dejun. Ouăle cu roșii și ardei sunt perfecte pentru masa de dimineață.
Ingrediente
1 ardei gras roşu
½ ardei gras galben
2 căţei de usturoi
câteva felii de ardei iute
1 ceapă roşie potrivită
400 g de roşii proaspete
piper
chimion
boia de ardei dulce
sare
2 linguri de ulei
Cum se prepară
Punem uleiul în tigaie la încins. Adăugăm ceapa, un vârf de linguriţă de chimion. După 2-3 minute, adăugăm şi ardeii, reducem focul, să fie mic. Adăugăm apoi şi usturoiul şi ardeiul iute, le tăiem felii fine, potrivit pofta-buna.com. Continuăm să amestecăm, apoi adăugăm puţină apă, ca să înăbuşim legumele.
Lăsăm totul la foc mic până se înmoaie. Când ceapa şi ardeiul s-au înmuiat, adăugăm roşiile, un vârf de linguriţă de piper, un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce, o linguriţă rasă de sare, apoi amestecăm totul. Lăsăm să fiarbă. Când sosul s-a mai îngroşat, gustaţi-l şi potriviţi gustul de sare şi picant.
Spargem ouăle direct în tigaie. Reducem focul şi acoperim tigaia cu un capac, aşteptăm să se coaguleze oul. Lăsăm aşa cam 4 minute, apoi stingem focul şi ducem tigaia la masă. Albuşul trebuie să fie bine coagulat la final, iar gălbenuşul trebuie să fie moale. Presărăm deasupra pătrunjel tocat fin. Puteţi adăuga şi brânză, dacă doriţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News