Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat un preparat pe bază de ouă, sos de roșii, ardei iute și ceapă.
„Shakshuka, un deliciu evreiesc. Nu știu dacă este un fel de mâncare mediteranean sau levantin, ce știu e că multe popoare l-au adoptat: Israel, Tunisia, Egipt, Turcia, Spania etc. Este un preparat pe bază de ouă, sos de roșii, ardei iute și ceapă. În Turcia se folosesc ca ingrediente și vinete, ardei, dovlecei, cartofi, ba chiar și iaurt, iar grecii/ciprioții pun și Feta. În Spania este răspândită varianta Pisto, un fel de ghiveci cu ouă ochiuri, iar în Algeria conține inclusiv carne de miel.
Se prepară ușor, în câteva minute și se condimentează din belșug - pe lângă sare, piper și ardei iute, merge de minune un pic de usturoi și de chimen. Mai întâi, să gătesc legumele și apoi se sparg ouăle, se pune capacul și se așteaptă 2-3 min. Socotiți 1-2 ouă de persoană, presărați cu mărar și/sau pătrunjel pentru prospețime și serviți cu pâine prăjită...dacă vă permite silueta", a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu