Sheryl Sandberg, Meta: ”Dacă Rusia și Ucraina ar fi conduse de femei, nu ar fi război”

Sursă foto: Facebook (Sheryl Sandberg)
Sursă foto: Facebook (Sheryl Sandberg)

Directorul de operațiuni al Meta consideră că țările conduse de femei nu s-ar implica în conflicte armate. 

Directorul de operațiuni Meta, Sheryl Sandberg, a sugerat că Rusia și Ucraina nu ar fi în război dacă ar fi conduse de femei.

”Două țări conduse de femei nu ar intra vreodată în război”, a declarat Sandberg marți pentru Hadley Gamble de la CNBC, în Dubai, în timpul unui eveniment Cartier care marchează Ziua Internațională a Femeii.

Rusia a lansat invazia Ucrainei la sfârșitul lunii trecute. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul său este ”demilitarizarea Ucrainei”, precum și recunoașterea Crimeei ca teritoriu rusesc și regiunile sub controlul rebelilor, Donețk și Lugansk, ca state independente.

O lume condusă de femei ar fi ”mai sigură” și ”mult mai prosperă”

Sandberg a afirmat că, dacă jumătate din lume ar fi condusă de femei, ea crede că lumea ar fi ”mai sigură” și ”mult mai prosperă”.

În primele zile ale pandemiei de coronavirus, mai multe țări conduse de femei, cum ar fi Noua Zeelandă, au avut rezultate mai bune decât cele conduse de bărbați, potrivit Sandberg, de la Meta.

Cu toate acestea, pandemia a ridicat o serie de provocări pentru egalitatea de gen, a mai spus aceasta. Covid a fost o ”criză accentuată pentru egalitatea de gen”, a spus ea, adăugând că participarea femeilor la forța de muncă ”scădea vertiginos în întreaga lume”.

”Covid a șters trei decenii și jumătate de progres pentru femei”, a spus Sandberg. Femeile părăsesc forța de muncă din cauza echilibrului inegal al muncii în casă, a adăugat ea.

Rata de participare a forței de muncă a femeilor a atins 57% în ianuarie, care este cel mai scăzut nivel din 1988, potrivit analizei Centrului Național de Drept pentru Femei.

Facebook nu este pentru țări ca Rusia

Sandberg a rezumat decizia Rusiei de a bloca Facebook în șase cuvinte simple. ”Rețelele sociale sunt dăunătoare pentru dictatori”, a spus Sandberg. ”De aceea Putin ne-a închis”.

Inițiativa nu va face decât să înrăutățească lipsa libertăților pe internet ale cetățenilor din Rusia, a adăugat ea.

”Cea mai înfricoșătoare parte din toate acestea este lipsa de acces”, a spus ea. ”Când vorbim de Rusia, oamenii își pierd capacitatea de a înțelege cu adevărat ce se întâmplă. Trebuie să luptăm pentru acces și să ne asigurăm că rețelele sociale există, astfel încât oamenii să primească informații din întreaga lume”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel