Show la Cupa Potaissa: Dinamo învinge Beşiktaş și se pregătește pentru Supercupă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În cadrul turneului amical Cupa Potaissa, disputat vineri, Dinamo Bucureşti a reușit să se impună în fața formației turce Beşiktaş Istanbul, cu scorul de 29-24, după ce la pauză conducea cu 15-9.

Cu toate acestea, turneul a suferit o modificare de ultim moment. Echipa franceză US Nîmes, care urma să joace împotriva gazdelor de la Potaissa Turda, a fost nevoită să se retragă din competiție din cauza anulării zborului pe ruta Munchen-Cluj, ce era programat pentru seara precedentă. În absența francezilor, programul turneului a fost revizuit.

Astfel, sâmbătă, Dinamo Bucureşti se va confrunta cu Potaissa Turda, iar în aceeași seară, echipa turcă Beşiktaş Istanbul va înfrunta echipa-gazdă. Aceste meciuri vor închide un turneu devenit mai restrâns, dar care oferă ocazia echipelor participante să se pregătească pentru primele meciuri oficiale din sezon.

Pentru Dinamo Bucureşti și Potaissa Turda, următoarea provocare va fi Supercupa României, programată la Pitești, între 22 și 25 august 2024. În cadrul acestei competiții, semifinalele vor avea loc pe 24 august, când Minaur Baia Mare va întâlni Potaissa Turda, iar Dinamo Bucureşti va înfrunta CSM Constanţa. Finalele pentru locul 3 și trofeu sunt programate a doua zi, pe 25 august.

De asemenea, tot la Pitești, în perioada 22-23 august, se va desfășura și Supercupa României la feminin. În prima zi, Rapid Bucureşti se va confrunta cu Gloria Bistriţa, iar CSM Bucureşti va întâlni Dunărea Brăila. Finalele pentru locul 3 și trofeu vor avea loc pe 23 august.

***

Fotbal Club Dinamo 1948 București, cunoscut mai simplu sub numele de Dinamo București, reprezintă unul dintre cele mai emblematice cluburi de fotbal din România, având o istorie bogată și plină de momente memorabile. Fondată în anul 1948, la inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, echipa a debutat direct în prima ligă a fotbalului românesc, unde a rămas timp de 74 de ani neîntrerupți, până în 2022, când a retrogradat pentru prima dată. Totuși, în 2023, Dinamo a revenit triumfător în SuperLiga României, după doar un sezon petrecut în eșalonul secund, promovarea fiind obținută pe 3 iunie.

De-a lungul decadelor, Dinamo a acumulat un palmares impresionant, cuprinzând 18 titluri de campioană națională, 13 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României și o Cupă a Ligii. Este un club de referință în fotbalul românesc, alături de rivala FCSB, ambele echipe reușind să cucerească cel puțin 10 titluri naționale. Performanțele internaționale ale Dinamo includ și un loc în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1983-1984, devenind astfel primul club românesc care a atins această fază a competiției. De asemenea, Dinamo este singura echipă din România care a ajuns în semifinalele Cupei Cupelor, în sezonul 1989-1990.

Culorile tradiționale ale lui Dinamo, alb și roșu, sunt recunoscute și respectate de suporteri, iar stema actuală este o adaptare a celei introduse în 1998. În prezent, din cauza lucrărilor de reconstruire a stadionului Dinamo, echipa își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Național Arcul de Triumf. Totuși, partidele de mare importanță sunt găzduite pe Arena Națională, cel mai mare stadion din țară.

Istoria clubului Dinamo a fost întotdeauna marcată de rivalitatea acerbă cu FCSB, meciurile dintre cele două echipe fiind cunoscute sub denumirea de Eternul Derby sau Clasicul României. Aceste confruntări sunt considerate evenimente de maxim interes în fotbalul românesc, atrăgând atenția suporterilor din întreaga țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel