Şi-a lăsat câinele să moară de cald în maşină

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O femeie riscă dosar penal după ce şi-a lăsat căţelul încuiat în maşină, în plină caniculă. Animalul s-a sufocat şi a murit.

Pompierii argeşeni au fost alertaţi de poliţiştii locali din localitatea Bascov şi li s-a solicitat să intervină pentru salvarea unui căţel închis într-o maşină. Se ştie că nu este recomandat să lăsăm animăluţele nesupravegheate în maşină, chiar şi dacă lipsim doar câteva minute. Prietenii noştri necuvântători pot rămâne fără aer, fac insolaţie şi mor prin asfixiere. Asta a păţit, din păcate, şi câinele rămas închis pe bancheta din spate, în parcare, la orele amiezii, preţ de mai multe minute.

,,Având în vedere starea de pericol real, precum şi faptul că deţinătorul autoturismului nu a putut fi identificat rapid, la faţa locului s-au deplasat şi pompierii argeşeni, care au procedat la spargerea unui geam al autoturismului”, au transmis poliţiştii secţiei rurale Bascov şi cei de la Poliţia Locală Bascov, citaţi de bihorjust.ro. „Căţelul, metis pechinez în vârstă de aproximativ două luni, a fost găsit cu semne specifice de insolaţie, fiind preluat de poliţiştii Biroului Pentru Protecţia Animalelor pentru a fi transportat la sediul unei asociaţii specializate, însă, din păcate, a decedat” au mai spus poliţiştii.

Proprietara cățelușului a fost identificată ulterior de polițiști. Este vorba despre o tânără de 31 de ani din localitatea Merișani. Acum, este cercetată penal şi este suspectată de comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept.

Reţineţi! Câinele nu trebuie lăsat niciodată în maşină, pe vreme caniculară! Corpul lui se va supraîncălzi repede, va face cel ami probabil insolaţie, aritmie şi într-un final va muri sufocat.

Dacă totuşi trebuie să lipsiţi din maşină câteva minute, asiguraţi-vă că lăsaţi aerul condiţionat deschis şi un bol cu apă lângă animal, pentru hidratare.

Iată un avertisment şi câteva sfaturi din partea Asociaţiei "Iubiţi animalele şi natura"

                             

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel