Și-a văzut bogăția explodând în timpul pandemiei. Acum este al treilea cel mai bogat om din lume

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Acum el este cel de-al treilea cel mai bogat om din lume, depășindu- l pe președintele LVMH (LVMHF) Bernard Arnault și devenind prima persoană asiatică care ocupă acel loc.

Despre Guatam Adani, care conduce unul dintre cele mai importante conglomerate din India, se crede că are o valoare de aproximativ 137 de miliarde de dolari,conform CNN.

Asta după ce o creșterea averii din această săptămână l-a plasat chiar în spatele CEO-ului Tesla ( TSLA ), Elon Musk, și a fondatorului Amazon ( AMZN ), Jeff Bezos, ale căror averi proprii sunt estimate la 251 de miliarde de dolari, respectiv 153 de miliarde de dolari. La fel ca alți miliardari din întreaga lume, Adani și-a văzut bogăția explodând în timpul pandemiei.

Fondatorul grupului omonim Adani controlează companii, de la porturi și aerospațiale până la energie solară și cărbune.

Averea lui a crescut exponențial de la începutul crizei globale de sănătate, investitorii pariând pe capacitatea lui de a-și dezvolta afacerea în sectoare pe care premierul indian Narendra Modi le-a prioritizat pentru dezvoltare.

Adani a beneficiat și de o creștere a consumului de cărbune, care i-a catapultat ascensiunea în ultimele luni, potrivit Bloomberg. Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani pentru a deveni cel mai bogat om din regiune în februarie.

În iulie, cofondatorul Microsoft ( MSFT ), Bill Gates, a anunțat că va dedica 20 de miliarde de dolari pentru dotarea Fundației Bill și Melinda Gates și și-a reiterat intenția de a trece ”de pe lista celor mai bogați oameni din lume”.

Gates este în prezent clasat pe locul cinci ca cea mai bogată persoană din lume, conform indicelui Bloomberg, cu o avere netă de 117 miliarde de dolari.

În interiorul Indiei, Adani și-a sporit profitul și în alte moduri. Săptămâna trecută, el a făcut furori anunțând o ofertă ostilă de a prelua un radiodifuzor influent, New Delhi Television (NDTV). 

Cu toate acestea, incursiunea media a grupului vine într-un moment în care expansiunea sa rapidă alimentată de datorii a devenit o problemă de îngrijorare pentru analiști. Mișcarea a creat, de asemenea, neliniște cu privire la viitoarea libertate editorială pentru NDTV, una dintre cele mai respectate rețele de știri din țară.

Citește și:

Bill Gates vrea să renunțe la averea de 113 miliarde de dolari: ”Am obligația să returnez resursele societății pentru reducerea suferinței”

Cofondatorul Microsoft, care a lansat Fundația Bill & Melinda Gates în 2000, împreună cu soția sa de atunci, Melinda, a declarat că organizația non-profit intenționează să crească cheltuielile de la 6 miliarde de dolari anual în prezent, la 9 miliarde de dolari anual până în 2026, potrivit The Guardian.

”Pentru a face posibilă această creștere a cheltuielilor, transfer 20 de miliarde de dolari în dotarea fundației în această lună”, a anunțat Gates pe Twitter, explicând ulterior: ”În timp ce privesc viitorul, intenționez să dau practic toată averea mea fundației. Mă voi muta în jos și, în cele din urmă, de pe lista celor mai bogați oameni din lume.”

”Am obligația să-mi returnez resursele societății în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinței și îmbunătățirea viețilo. Și sper că și alții în poziții de mare bogăție și privilegii vor crește în acest moment”, a spus Gates.

Gates a spus că crizele la nivel mondial – precum Covid, războiul din Ucraina și urgența climatică – ”ne impun tuturor să facem mai mult”. 

Gates i-a mulțumit și miliardarului Warren Buffett pentru contribuțiile sale la fundație. Buffett a donat recent fundației 3,1 miliarde de dolari în acțiuni B de la compania sa, Berkshire Hathaway. Din 2006, el a contribuit cu peste 36 de miliarde de dolari la fundație.

Soții Gates și Buffett au încurajat de mult alți miliardari să facă același lucru. 

În 2010, au lansat Giving Pledge, anunțând că ”40 dintre cei mai bogați oameni ai Americii și-au luat angajamentul de a oferi majoritatea averii lor pentru a rezolva unele dintre cele mai presante probleme ale societății”.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel