Și Irina Rimes a votat. Voi?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

"Noi am fost să votăm în Milano. Da voi?", scrie Irina Rimes pe o rețea socială.

Astăzi, 20 octombrie, aproximativ 3,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi la urne.

Potrivit datelor CEC anunțate la ora 16:00, peste 1.143.000 de persoane (ceea ce constituie peste 39% dintre alegătorii înscriși în listele electorale) au votat.

Prezența la vot de la acest scrutin este mai mare în comparație cu alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, când, pentru aceeași oră, era înregistrat un număr de puțin peste 900.000 de moldoveni care și-au exercitat dreptul de vot. 

Și Irina Rimes și-a exercitat dreptul de vot. Aflându-se în Milano, acolo unde avea un concert, a postat pe rețelele sociale un clip video unde le arată fanilor că a votat.

***

Autorităţile din Republica Moldova au tipărit, în premieră, pentru alegerile prezidenţiale şi pentru referendumul privind modificarea Constituţiei, buletine de vot în limbile unor minorităţi, a anunţat, duminică, într-un briefing de presă, preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman.

Printre limbile în care au fost tipărite buletinele de vot se află şi limba rromani.

"Ca element de noutate, buletinele de vot au fost tipărite şi în limbile minorităţilor etnice, şi anume ucraineană, rusă, bulgară, găgăuză şi rromani", a afirmat Caraman.

Oficialul CEC a informat că pentru acest referendum au fost tipărite peste 7,3 milioane de buletine de vot, în condiţiile în care numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale de bază este de 2.714.239.

Citește mai multe aici: Alegeri în stânga Prutului. Update: Maia Sandu a votat 

2. -imagine fara descriere- (irina_26227500.jpg)

captură Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel