Și Kim Jong Un ar putea vizita în curând Rusia. Călătorie de la Phenian la Vladivostok cu un tren blindat

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Se pare că și Kim Jong Un intenționează să viziteze în curând Rusia.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un plănuiește să călătorească în Rusia în septembrie pentru a negocia cooperarea militară între cele două țări, relatează The New York Times (NYT), citând oficiali americani nenumiți, scrie Interfax.

"Kim Jong-un plănuiește să viziteze Rusia luna aceasta (...) au anunțat oficialii americani", informează publicația.

Potrivit interlocutorilor ziarului, se așteaptă ca Kim Jong-un să discute despre cooperarea în sfera militară cu conducerea rusă în timpul vizitei.

VEZI ȘI: Erdogan, dezamăgit după discuția despre "acordul cu cereale". Putin vrea să livreze până la 1 milion de tone de cereale prin Turcia

Kim Jong-un ar putea călători cu un tren blindat

NYT scrie că Kim Jong-un ar putea lua parte la Forumul Economic de Est (WEF), care va avea loc în perioada 10-13 septembrie. Potrivit ziarului, liderul nord-coreean este probabil să călătorească de la Phenian la Vladivostok cu un tren blindat. În același timp, potrivit oficialilor, este posibil ca Kim Jong-un să viziteze Moscova.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat că, potrivit informațiilor disponibile Washingtonului, discuțiile la nivel înalt privind cooperarea militară între Phenian și Moscova sunt în desfășurare activă.

La sfârșitul lunii iulie, Kim Jong-un a purtat discuții la Phenian cu o delegație rusă condusă de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Presa nord-coreeană a scris că "părțile au discutat serios unele probleme de dezvoltare ulterioară a cooperării strategice și tactice între cele două țări în domeniul apărării și securității naționale".

VEZI ȘI: Meniul prânzului Erdogan - Putin. Cu ce delicatese a fost răsfățat președintele Turciei la Soci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel