Sibiu: Mâncăruri lipoveneşti şi ucrainene prezentate la Muzeul în aer liber

Delta Dunării va fi sărbătorită în acest week-end la Muzeul în aer liber din pădurea Dumbrava Sibiului, unde se vor servi preparate cu specific lipovenesc şi ucrainene, în cadrul programului Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană, potrivit organizatorilor.

"Sâmbătă, 9 noiembrie, şi duminică, 10 noiembrie, va avea loc, la adăpostul de pescar Mahmudia din cadrul Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de-a treia ediţie a Sărbătorii Deltei. Vizitatorii sunt aşteptaţi în intervalul orar 11,00 - 16,00 la o serie de ateliere gastronomice lipoveneşti şi ucrainene. În cadrul celor două zile de eveniment vor fi preparate: borş de peşte la ceaun, peşte prăjit, scrumbie marinată, scrumbie afumată (se va afuma în cadrul atelierelor din muzeu)", au anunţat organizatorii evenimentului.

Atelierele de afumare a scrumbiei vor avea loc în Cherhanaua din Mahmudia, fiind utilizată o instalaţie cu tradiţie în Delta Dunării, afumătoarea de peşte. Vizitatorii vor avea, astfel, ocazia să se familiarizeze cu practici tradiţionale de afumare şi conservare a peştelui. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel