Publicul tânăr are ocazia să vadă în perioada 22-25 octombrie, în premieră naţională, la Teatrul "Gong" din Sibiu, patru spectacole - lectură, după piese germane şi mexicane contemporane, potrivit unui comunicat de presă remis luni Agerpres.
Copiii şi adolescenţii vor avea ocazia să vadă spectacole despre minori bolnavi de cancer sau sindromul Down.
"Teatrul 'Gong' şi Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) în parteneriat cu Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică prezintă, în perioada 22 - 25 octombrie, o serie de patru spectacole - lectură dedicate publicului tânăr, reunind actori din Bucureşti şi Sibiu. Intrarea publicului la oricare din evenimente este gratuită, în limita locurilor disponibile. Proiectul 'Realităţi Extraordinare. Teatru nou pentru copii şi adolescenţi' îşi propune să dezvolte interesul pentru dramaturgia centrată pe probleme specifice copiilor şi adolescenţilor, prezentând, în premieră în România, patru piese germane şi mexicane contemporane, pe o varietate de teme şi cu multiple abordări stilistice. În acelaşi timp, proiectul oferă un cadru relevant pentru formarea dramaturgilor interesaţi de noi tendinţe în teatrul dedicat publicului tânăr. Acest program este curatoriat de Mihaela Michailov şi Ciprian Marinescu", se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.
Potrivit sursei citate, primul spectacol - lectură va fi prezentat marţi, 22 octombrie, de la ora 18,00, la Librăria Humanitas din Sibiu. "Lucruri mici şi extraordinare" de Daniela Arrolo (Mexic) şi Micaela Gramajo (Argentina), regia Zsuzsanna Kovacs, cu Ştefana Ionescu-Darzeu, Alex Călin, Alin State, Mihaela Popa, este povestea Emmei, o fetiţă de opt ani, ce colecţionează lucruri mici şi extraordinare. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.
Cel de-al doilea spectacol - lectură va fi programat miercuri, 23 octombrie, de la ora 18,00, în sala de la etajul Teatrului "Gong" din Sibiu. "Peste cadavrul meu" de Stefan Hornbach (Grmania), regia Radu Apostol, cu Silvana Negruţiu, Remus Stănescu şi Cristina Toma, este povestea lui Friedrich, care arată ca un ştrumf şi descrie starea unui tânăr diagnosticat cu cancer, evenimentul fiind recomandat adolescenţilor cu vârsta peste 14 ani.
Ce-a de-a treia lectură va avea loc joi, 24 octombrie, ora 18,00, la Librăria Humanitas din Sibiu. "Tata este în Atlantida" de Javier Malpica (Mexic), regia Sânziana Stoican, cu Anton Balint şi Paul Bondane, spune povestea a doi fraţi ce se mută de la oraş la ţară. Spectacolul nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani.
Seria spectacolelor lectură se va încheia vineri, 25 octombrie, de la ora 12,00, la Teatrul Gong. "Stele invizibile" de Sophie Reyer (Austria), regia Bobi Pricop, cu Alexandra Şerban, are în centru o reprezentare poetică a lumii interioare a unei fete cu sindromul Down, pe nume La. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 9 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu