Sibiul a fost inclus în top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa

FOTO: Freepik @halayalex
FOTO: Freepik @halayalex

Sibiul a fost inclus în top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa.

Topurile periodice realizate de către cei de la Forbes nu ocolesc România, iar Sibiul face parte din cele mai bune 10 destinaţii europene, atunci când ne referim la cochetele orăşele ale continentului nostru. Împânzit de turişti, în toate anotimpurile, cei de la Forbes descriu oraşul de pe Cibin astfel: „Fostă Capitală Culturală Europeană, oraşul transilvănean Sibiu este cunoscut pentru arhitectura sa germanică din oraşul vechi, o moştenire a coloniştilor saşi din secolul al XII-lea. Zidurile, turnurile şi pieţele medievale ale centrului istoric inclus pe lista UNESCO sunt bine conservate. O atracţie principală este Podul Minciunilor din fontă, numit aşa din cauza legendelor care îl înconjoară, inclusiv cea care spune că a fost adesea străbătut de îndrăgostiţi care şi-au făcut mari promisiuni unul altuia şi au fost apoi aruncaţi atunci când acele promisiuni s-au dovedit neadevărate".

Sibiu este cunoscut pentru arhitectura sa medievală bine păstrată, cu străzi înguste, clădiri vechi și piețe pitorești. Una dintre cele mai renumite zone este centrul vechi al orașului, care a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Aici poți găsi Turnul Sfatului, Biserica Evanghelică, Casele cu Ochiuri și multe alte monumente istorice.

Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru evenimente culturale importante, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care atrage artiști și vizitatori din întreaga lume. Sibiu are și o viață culturală vibrantă, cu muzee, galerii de artă, concerte și evenimente tradiționale.

Datorită atractiilor sale turistice, Sibiu este destinație pentru mulți turiști, atât din România, cât și din străinătate. Pe lângă explorarea orașului în sine, zona înconjurătoare oferă oportunități pentru excursii în natură și drumeții în Munții Făgăraș, cunoscuți pentru peisajele lor impresionante.

VEZI ȘI: Românii, printre europenii care pleacă cel mai puţin în concediu - https://www.dcnews.ro/romanii-printre-europenii-care-pleaca-cel-mai-putin-in-concediu_927083.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel