Siegfried Mureșan, după votul din parlamentul olandez privind aderarea României la Schengen: „Nu trebuie să intrăm în panică...”

Siegfried Mureșan: Rezultatul votului ne arată că nu trebuie să intrăm în panică
Siegfried Mureșan: Rezultatul votului ne arată că nu trebuie să intrăm în panică

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, spune că rezultatul votului din legislativul olandez de joi, privind intrarea României și Bulgariei în Schengen a fost destul de strâns, ceea ce ne arată că „nu trebuie să intrăm în panică, ci că suntem pe drumul cel bun”.

"Acesta este rezultatul detaliat al votului din Parlamentul Olandei asupra rezoluției privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Rezultatul votului ne arată că nu trebuie să intrăm în panică, ci că suntem pe drumul cel bun.

Vestea bună este că CDA - partidul din Olanda membru al Partidului Popular European (PPE) - a votat împotriva rezoluției. La fel a votat și PvdA - partidul Socialiștilor Europeni - și D66 - un partid liberal de centru.

În favoarea rezoluției a votat VVD - partidul prim-ministrului Rutte (Renew), alături de un partid mai mare eurosceptic și câteva partidulețe mici.

Rezultatul votului a fost unul strâns (85 de voturi pentru, 65 de voturi împotrivă), cei care au votat în favoare dorind evaluări suplimentare înainte de a-și putea da acordul privind aderarea noastră la Schengen.

Este clar că suntem pe drumul cel bun, că munca noastră dă roade și că partide importante din Olanda care se opuneau aderării noastre la spațiul Schengen s-au convins că suntem pregătiți de aderare și nu se mai opun.

Lucrăm în continuare pentru a obține cât mai curând o majoritate în Parlamentul Olandei și sprijinul Guvernului olandez pentru aderarea României la spațiul Schengen", precizează eurodeputatul PNL.

Rareș Bogdan:Votul din Parlamentul olandez este dureros 

"Votul din Parlamentul olandez este dureros, dar acest demers a fost generat de partidul ultraconservator din Parlamentul Olandei, iar la el au aderat doar două partide din coaliție. PPS și Partidul Liberal Democrat.

E un semnal important și trebuie coroborat cu semnalul dat de Parlamentul European. E dureros că partidul lui Mark Rutte a votat împotriva noastră. El se pune împotriva a 29.000 de companii din Olanda care funcționează în România. Dar nu înseamnă că asta e o barieră.

Trebuie să cerem președinției cehe a Uniunii Europene să nu oprească procedura, cum s-a mai întâmplat până acum, iar din acest moment, România trebuie să intre într-o diplomație agresivă, hotărâtă, pentru a convinge că România are tot dreptul să fie prezentă în Spațiul Schengen, a declarat Rareș Bogdan

Vezi și: Schengen: Olanda este decisă. Parlamentul a adoptat o rezoluţie potrivit căreia nu ar trebui să voteze aderarea României şi Bulgariei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel