Silvia Ioniță prezintă Știrile Kanal D, de luni până vineri de la 19.00. Și-a început activitatea că jurnalist la Radio România Actualități și a continuat cu Radio Total și Radio Uniplus. A fost co-prezentatoare a matinalului postului B1 TV, alături de actorul Florin Chiriac. După ce a prezentat emisiunea “Fii Moș Crăciun!”, la Kanal D, Silvia a revenit la prima ei dragoste, știrile. Voce credibilă și apreciată de public, Silvia Ioniță prezintă în fiecare zi, de luni până vineri, de la 19:00, Știrile Kanal D.
Silvia Ioniță a acordat un interviu pentru DC News în care ne-a vorbit despre debutul său în presă, dar și despre cum vede astăzi presa după 14 ani de Kanal D.
Sunt un om statornic, dar a contat mult și echipa în mijlocul căreia mă aflu de la începutul Kanal D. Oamenii care m-au întâmpinat din prima clipă când am pășit în acestă televiziune mi-au creat sentimentul că sunt pe drumul cel bun, mi-au oferit condițiile pentru performanță. Întreaga echipa a Știrilor Kanal D este una cu oameni profesioniști, dedicați misiunii de a informa corect și de a aduce în fața oamenilor cele mai importante evenimente de pe agenda publică. De la reporteri, cameramani, editori de imagine, cu toții pun suflet în profesia lor și asta prețuiesc mai mult decât orice într-o echipă. Acestea sunt câteva dintre motivele care m-au făcut ca, după 14 ani, împliniți de 1 martie, să fiu tot aici, în plină ascensiune. Sunt mândră să fac parte din echipa Știrilor Kanal D și am multă treabă aici, e locul unde mă simt utilă, apreciată. La fel de importanți sunt și telespectatorii pe care îi avem zi de zi alături, din fața micilor ecrane, și care ne motivează să fim tot mai buni.
I-am auzit pe mulți plângându-se că “adevăratele valori” au dispărut în ceața vremurilor. Nu merg pe teoria asta. Adevăratele valori nu mor niciodată, rămân pentru cei ce urmează și sunt folositoare în devenirea firească a oricărui domeniu. Eu spun că televiziunea a evoluat - mijloacele tehnice și de conținut o obligă! Televiziunea reflectă perfect societatea, oamenii și felul în care viețuiesc. Acum două decenii ne uitam cu coada ochiului unii în grădina altora. Acum grădinile sunt mai mari și putem vedea cum se face televiziune și în alte locuri. Și spațiul social media a fost împânzit de mici „televiziuni” personale.
Eu am avut posibilitatea de a lucra într-o televiziune mare, o televiziune care a evoluat extraordinar și care se află în top trei stații TV generaliste din România. Am învățat multe în această televiziune și am evoluat constant. A fi om de știri în televiziune înseamnă în primul rând responsabilitate, înseamnă muncă de echipă, iar rezultatele vin dacă îți respecți profesia și telespectatorii.
Eu am intrat în televiziune în anul 2000 și ce îmi amintesc este că eram foarte entuziastă. În același timp, mă confruntăm cu teama de a fi în fața camerei, dar această emoție poate fi controlată acum, și este una benefică.
Acum știu să îmi stăpânesc mult mai bine emoțiile, s-au acumulat experiență, cunoștințe, sunt antrenată.
Din viața mea, nu aș face o știre pentru că nu are ritmul acesta. Are mai degrabă ritmul unei cărți și are capitole încă nescrise, așa că dă-mi voie să nu știu titlul deocamdată.
Urmăresc știri, documentare și, din când în când, filme. Mă uit la conținut și la fascinanta natură umană.
Nu îmi doresc să fac politică. Vreau să-mi manifest libertatea și să mă implic în viața “cetății” din postura de jurnalist. E nevoie de jurnaliști, tocmai pentru a semnala derapaje, a atrage atenția asupra unor subiecte care ne privesc pe toți. Din postura de om de media poți face, cu siguranță, bine celor din jur.
Sunt mulți și gândindu-mă la ei, îi mulțumesc fiecăruia în parte. Sunt oamenii fiecărui început al meu în locurile prin care am trecut sau am rămas, oameni care mi-au văzut potențialul chiar și atunci când eu nu-l bănuiam, sunt vizionarii carierei mele de 20 de ani. Le mulțumesc!
Am o familie frumoasă, mă simt iubită; e un sentiment atât de intim, de personal, încât nu pot să etichetez trăirea de împlinire a vieții personale ca fiind „succes”, acest cuvânt l-aș aplica însă domeniului profesional. Pentru prezentatoare, succesul este trofeul câștigat după o bătălie chiar și cu ea însăși, e împletirea dintre muncă, ambiție, responsabilitate, orgoliu profesional, exigență față de mine însămi. Îmi doresc să fiu tot mai bună în ceea ce fac în profesia mea, zi de zi, iar succesul se măsoară și în audiențe. Mă bucur enorm că Știrile Kanal D sunt reperul pentru milioane de oameni. Le mulțumesc telespectatorilor noștri și le sunt alături, zi de zi, cu onestitate, bună credință.
Mă gândesc acum că aș vrea să-mi trag un scaun la masa unde se împarte puterea lumii (nu a țării). Cred că sunt atâtea lucruri interesante de povestit de acolo încât s-ar putea să nu mai fie nevoie nici de întrebări.
Secretul meu este Sonia Burtic, o fată extraordinară; ea a gândit dieta și a găsit cheia de a reveni la niște forme la care îmi doream să ajung de câțiva ani. Totul ține de alimentație și de cum trebuie să combini elementele. Nici acum nu știu ce trebuie să mănânc, mă uit pe foile scrise de ea. Secretul este și voința de fier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News