Simona Halep, în asteptarea verdictului ITIA. TAS spune unde s-a produs ”blocajul”

Simona Halep, în asteptarea verdictului ITIA. FOTO @ captura Instagram Simona Halep
Simona Halep, în asteptarea verdictului ITIA. FOTO @ captura Instagram Simona Halep

Simona Halep încă așteaptă un verdict în cazul de dopaj. TAS spune unde este ”blocajul” care o ține pe româncă departe de circuitul de tenis.

Simona Halep (31 de ani) așteaptă verdictul în cazul de dopaj de care este acuzată, însă această așteptare o îndepărtează tot mai mult de vârful clasamentului, dar mai ales o ține departe de circuit.

Românca a urcat pe primul loc în clasamentul tenisului feminin pe 9 octombrie 2017, iar acum, la 11 luni de inactivitate a ajuns tocmai pe poziția 58, aproape de cea pe care o ocupa în octombrie 2011 (locul 56).

Simona Halep, ”temporar suspendată”, a fost audiată de Agenţia Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA) la finalul lunii iunie, după mai multe amânări, iar teoretic trebuia să primească verdictul în 13 iulie.

Potrivit Adevărul, Sport Resolutions, forul care ar trebui să dea verdictul susține că deocamdată nu s-a ajuns la un verdict, mai mult, că așteptarea se va prelungi.

De altfel, susține sursa menționată, în momentul în care se va ajunge la un verdict, părțile implicate se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Astfel, cei de la TAS, care au fost contactați de jurnalistul freelancer Daniel Radu, au confirmat că deocamdată, cazul Halep este blocat la Sport Resolutions, dar și că până nu va veni o decizie de acolo nu se pot pronunța.

”Dragă domnule,

Nu a apărut nicio schimbare. Curtea de Arbitraj Sportiv (n.r. numită și Tribunalul de Arbitraj Sportiv) nu a înregistrat nicio procedura legală cu privire la chestiunea descrisă de dumneavoastră.

Este de cunoștință publică faptul că dosarul se află în continuare în gestiunea agenției Federației Internaționale de Tenis (n.r. ITIA), mediat de Sport Resolutions UK”, se arată în răspunsul primit de Daniel Radu de la TAS.

Potrivit lui Radu, jucătoarea Simona Halep se află încă pe lista sportivelor care vor putea participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open (28 august - 10 septembrie).

Citește și: Simona Halep, în coborâre, dar nu se lasă doborâtă. Rămasă fără puncte, se antrenează intens pentru US Open

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel