Simona Halep, wild-card pentru un turneu WTA 250 din România

FOTO: Facebook @Simona Halep
FOTO: Facebook @Simona Halep

Simona Halep este așteptată să joace pe teren propriu, după organizatorii unui turneu care a avansat de la WTA 125 la WTA 250 i-au oferit un wild-card.

Simona Halep, fost lider mondial, este invitată la turneul WTA 250 Iași Open, care din acest an se alătură celorlalte două turnee din aceeași categorie, Transylvania Open Cluj-Napoca BRD Bucharest Open.

Anunțul fost făcut de Daniel Dobre, directorul turneului, care va trece în acest an de la WTA 125 la WTA 250 î care se va desfășura în perioada 21-26 iulie, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Iași.

”Această noutate a turneului am aflat-o și eu destul de târziu și un pic m-a surprins pentru că era în plan, dar pentru anii viitori. Din punctul meu de vedere a avea un astfel de turneu înainte de Olimpiadă, pe zgură, înseamnă că sigur vom avea jucătoare foarte bune.

În afară de jucătoarele noastre din România, care aproape în grup au confirmat prezența, Andrei Pavel vrea să îl aducă pe Nadal (n.r. în perioada 8-14 iulie), eu vreau să o aduc pe Simona Halep și are un wild-card pregătit. Și sperăm să fie acolo.

Pe lângă jucătoarele consacrate, Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse, Monica Niculescu, care va veni la dublu, ca și anul trecut, avem jucătoarele tinere care au început să confirme, Anca Todoni, Miriam Bulgaru.

Deci, la fete, clar vom avea cele mai bune jucătoare din România, plus jucătoare din, sper eu, primele 50, poate chiar mai sus, care vor dori să pregătească cât mai bine Olimpiada de la Paris, care va fi pe zgură.

Acest turneu de (WTA) 250 înseamnă o vizibilitate mai mare, vine cu responsabilitate mai mare. Trebuie investit mai mult, pentru ca spectacolul să fie de o calitate mai mare, deci efortul va fi mai mare, dar și rezultatele vor fi pe măsură. Mă bucur că am ajuns cu acest turneu la un grad atât de înalt”, a declarat Dobre.

Câte wild-card-uri sunt puse în joc la Iași

Cât privește repartiția wild-cardurilor, Daniel Dobre a precizat că vor fi patru pe tabloul de calificări, pentru sportive românce, în timp ce din cele patru invitații de pe tabloul principal, două sunt ”rezervate” foștilor lideri sau fostelor campioane de Grand Slam.

”Calificările vor fi de 24 de jucătoare şi 4 wild-card-uri, vor fi pentru jucătoarele din România. Pe tablou se schimbă un pic vor fi două wild card-uri, plus două locuri rezervate jucătoarelor foste câştigătoare de Grand Slam, foste număr 1, care oricând pot să aplice.

Spre exemplu Simona Halep poate să o facă, poate să o facă Kerber sau Osaka, nu contează cine. Ele au acest drept rezervat de a juca aici”, a mai spus Daniel Dobre.

Simona Halep, revenită în circuit în martie

Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani de ITIA, în dosarul de dopaj, această perioadă a fost redusă în urma apelului făcut la TAS de la Lausanne, la numai 9 luni, cu revenirea imediată în turnee.

De la revenire a jucat în numai două partide, cea din turul inaugural de la Miami Open, pierdută în fața ibericei Paula Badosa, respectiv cea de la Trophee Clarins (Paris), în care a abandonat, din motive medicale, în setul secund, în fața americancei McCartney Kessler.

La ambele turnee Simona Halep a ajuns în baza unor invitații din partea organizatorilor, deoarece în urma suspendării dictate de ITIA ieșise din clasamentul WTA, unde în acest moment se află pe locul 1.136, cu numai 11 puncte.

Citește și: Motivul real pentru care Simona Halep nu a primit wild-card la Roland Garros. Mauresmo: Sunt alegeri foarte complicate de făcut. Știm că vom dezamăgi unele persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel