Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la mutațiile Covid care sunt din ce în ce mai contagioase, dar și cu privire la simptomele diferite ce ar putea să apară.
Medicul Ion Ștefan, șef secție de boli infecțioase Spitalul Carol Davila din Capitală, a vorbit în direct la Antena 3 despre simptomatologia diferită în cazul pacienților cu mutații COVID-19.
”Încă o dată se dovedește versatilitatea virusului SARS CoV-2. Cu siguranță modificările tabloului clinic simptomatologic al infecției COVID-19 sunt o consecință a apariției noilor tulpini, pentru că fiecare modificare a matricei genetice are expresii clinice diferite. Faptul că frisoanele care nu erau prezente sunt tot mai frecvente, că apar modificări ale senzoriului, mergând până la confuzarea pacienților vârstnici, că inapetența și tulburările digestive par să fie tot mai frecvente, că anosmia și ageuzia care erau înalt sugestive pentru COVID-19 nu mai sunt atât de frecvente, sunt consecințe ale mutațiilor genetice. Măsurarea saturației de oxigen rămâne esențială. Așa numita „happy hypoxia” era prezentă și înainte, dar se pare că este mult mai exprimată acum și într-adevăr, la valori ale saturației rezonabile, de fapt, modificările imagistice obținute prin CT sunt mai ample decât până acum”, a declarat medicul Ion Ștefan, șef secție de boli infecțioase Spitalul Carol Davila din Capitală.
De asemenea, medicii mai vorbesc și despre oboseala prelungită, oboseală atunci când ne îmbrăcăm sau facem deplasări obișnuite scurte. Aceste simptome ar trebui să ridice un semnal de alarmă și ar trebui să îndrepte persoanele în cauză către un control medical amănunțit la plămâni.
Mai mult, există pacienți care ajung la spital cu afectare pulmonară, depistată doar în urma unor investigații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News