Simptomele unei sarcini false. Cum să le recunoști

Pixabay
Pixabay

Sarcinile false (sau Pseudocyesis) sunt o afecțiune în care factorii psihologici determină corpul să creadă că poartă o sarcină. Iată cum pot fi recunoscute acestea. 

Simptomele unei sarcini false pot mima foarte bine pe cele ale unei sarcini adevărate. De la grețuri și mișcări în interiorul abdomenului, la un aspect specific unei femei însărcinate, sarcinile false au cauze multiple, cele mai multe fiind de ordin psihologic. 

Venirea unui copil pe lume este un moment plin de emoții în viața oricărei femei, numai că în cazuri rare, toate simptomele sun experimentate fără a fi vorba despre un copil. Cauzele care generează o astfel de problemă sunt încă necunoscute medicilor și specialiștilor, însă aceștia cred că la nivel psihologic, corpul unei femei poate fi păcălit încât să creadă că poartă o sarcină. Atunci când o femeie are o dorință puternică de a rămâne însărcinată, mai ales dacă în trecut a experimentat piedici precum infertilitate, avorturi spontane sau menopauza, corpul poate răspunde acestor dorințe prin producerea simptomelor specifice sarcinii, scrie WebMD.com

Printre simptomele care pot apărea se numără:

- grețuri matinale

- abdomen mărit

- sâni sensibili și măriți

- producerea de colostru

- pseudo-mișcări fetale

- întreruperea ciclului menstrual

- kilograme în plus

În urma acestor simptome minime, corpul poate crede că poartă o sarcină și eliberează în corp hormoni, precum estrogenul și prolactina, producând senzații și simptome fidele sarcinii. 

Factorii sociali care pot înlesni o astfel de afecțiune sunt sărăcia și lipsa educației sexuale. Alți factori țin de abuzurile suferite, fie că acestea au fost experimentate în copilărie sau în relația de cuplu. Simptomele unei sarcini false nu ar trebui confundate cu halucinațiile unei sarcini, experimentate de persoanele suferinde de schizofrenie sau cu afirmațiile false privind o presupusă sarcină pentru obținerea de beneficii.     

Durata simptomelor poate varia de la câteva zile, la câteva săptămâni și pot ajunge chiar și la luni de zile. În cazuri și mai rare, o femeie poate suferi un travaliu fals, aceste afecțiuni ajungând să facă parte din sfera halucinațiilor, consideră unii specialiști. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel