Sinagoga Haţeg va deveni şi centru de informare turistică

SINAGOGA HATEG
SINAGOGA HATEG

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat un proiect de asociere cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România-Cultul Mozaic, pentru realizarea în comun a proiectului ”Reabilitarea Sinagogii Haţeg“, proiect finanţat de către Consiliul Judeţean.

autor: Adrian Stroescu

Sinagoga Haţeg va deveni şi centru de informare turistcăPreşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ a declarat că sinagoga îşi va păstra destinaţia, dar că în incinta ei va funcţiona şi un centru de informare turistică. Conform preşedintelui CJ Hunedoara, citat de Mesagerul Hunedorean, în sinagoga Haţeg se va găsi un punct de lucru al Companiei Judeţeană de Turism şi unul al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Haţegului.

Primarul din Haţeg, Nicolae Timiş a declarat pentru publicaţia Mesager Hunedorean că investiţia este una fără sens. În Haţeg mai trăieşte un singur evreu, iar locaţia în care se află sinagoga nu este cea mai fericită pentru un punct de informare turistică, oricâte panouri indicatoare ar fi îndreptate către bătrânul lăcaş de cult evreiesc.

În Haţeg mai trăieşte un singur evreu

„Sinagoga nu are acces direct spre drum, este ascunsă între blocuri, într-o zonă în care accesul autovehiculelor este interzis. Mai mult decât atât, noi avem un proiect, pe care îl câştigăm, pentru realizarea unui centru de informare turistică pe marginea DN 66, acolo unde sunt locuri de parcare şi unde vom pune, pe lângă pliantele de informare, şi produse locale ale cooperativelor meşteşugăreşti, care sunt renumite în toată România. Dacă ne întreba cineva, puteau să se asocieze cu noi. Asta ar fi fost o soluţie”, a declarat Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg.

Citeşte şi:

Braşov: Fonduri europene pentru reabilitarea Cetăţii Râşnov

Centru de informare turistică în parcul Coloanei Infinitului din Târgu-Jiu

Zona Păltiniş-Cindrel, reabilitată cu 124 milioane de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel