Atac terorist coordonat în Derbent și Makhachkala: O sinagogă și o biserică, incendiate. A fost atacată și o secție de poliție. 6 polițiști au murit. Părintele Nikolai, ucis- Reuters

Ultima informație transmisă se Reuters arată că, după atacul armat, sinagoga și biserica din Derbent au fost incendiate! 

Precizări: Pe ”X” circulă foarte multe imagini foto și video, în urma atacului, cu tinerii polițiști morți pe stradă, imagini pe care nu le vom reda în această știre, dar care confirmă atacul terorist coordonat. 

UPDATE: Rapoarte arată că forțele de securitate ruse au început să ia cu asalt casa în care teroriștii s-au baricadat. 

UPDATE: Părintele Nikolai (Kotelnikov) a fost ucis la Derbent în timpul atacului asupra Bisericii Ortodoxe. El a slujit în Derbent mai bine de 40 de ani. A predat la o școală duminicală locală. Părintele Nikolai s-a mutat în Daghestan de la Stavropol. Îi rămân în urmă soția sa, trei fiice și 6 nepoți.

UPDATE: Pe ”X” au apărut mai multe filmări. Este acuzat un atac terorist coordonat în Dagestan, Rusia. Atenție, o informație ce vă poate afecta emoțional: un preot ar fi fost decapitat. Teroriștii ar fi strigat ”Allahu Akbar” în timp ce au provocat ravagii în Derbent și Makhachkala.

UPDATE: Șase ofițeri de poliție au fost uciși și 12 răniți, au declarat agențiile de presă ruse citate de Ministerul de Interne local. Ministerul de Interne a fost, de asemenea, citat că a afirmat că o sinagogă și o biserică ortodoxă, ambele ținte ale atacurilor, au fost incendiate, notează Reuters. 

Doi dintre atacatorii au fost împușcați mortal. 

--- 

Bărbați înarmați au deschis focul într-o sinagogă din Derbent, unde se află o veche comunitate evreiască din regiunea Daghestan, Caucazul de Nord.

Informațiile sunt că focul a fost deschis duminică asupra unei sinagoge, a unei biserici ortodoxe și a unui post de poliție. Rapoartele inițiale arătau că treisprezece persoane au fost rănite în atacuri, dar și că un ofițer și un preot au fost uciși.

”Oameni neidentificați au tras într-o sinagogă și o biserică cu arme automate”, a transmis Ministerul de Interne. Sinagoga a luat foc după atac, au declarat agențiile de presă ruse.

Atacatorii au fugit apoi într-o mașină.

Un alt ofițer de poliție a fost ucis într-un schimb de focuri la un post de poliție din Makhachkala, la aproximativ 125 km (75 mile) spre nord, de-a lungul coastei Mării Caspice și principalul oraș din Daghestan, o regiune în principal musulmană din sudul Rusiei.

Ulterior au fost semnalate lupte pe străzile din Makhachkala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel