Declarații de ultimă oră din partea sindicaliștilor în educație, după negocierile cu executivul.
„Mandatul este foarte clar, grila de salarizare a fost negociată cu Ministerul Educației, trebuie să fie pusă în aplicare din această lună, nu avem alt mandat. Nu avem ce discuta în afara mandatului! De marți încolo, colegii noștri vor continua acțiunile de protest, ei fiind singurii în măsură să decidă altceva. Soluția trebuie să fie cea care rezolvă revendicările legitime ale colegilor noștri, ei au întotdeauna dreptate”, a declarat liderul de sindicat Marius Nistor.
„Oamenii sunt suverani, au semnat pentru o grevă generală, oamenii decid dacă ea încetează sau nu, așa că așteptăm să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare. Sperăm că lucrurile vor intra în făgaș normal, dar totul depinde de ceea ce vor decide oamenii pe care îi reprezentăm. Decizia le aparține! Asta scrie în fișa postului la mine, trebuie să merg mai departe cu mandatul pe care l-am primit până în acest moment. Oamenii au spus că nu este acceptabil ca această grilă să se aplice în trei ani de zile”, a continuat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Nicolae Ciucă a reiterat faptul că oferta Guvernului de ieri rămâne în picioare, înainte de adoptarea Ordonanței de Urgență care le va crește profesorilor salariile cu 1.000 de lei brut.
„Suntem datori de Ziua Copilului să facem în așa fel încât să le recunoaștem dreptul la educație și să facem în așa fel încât să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la școală. Am convingerea că în urma acestor aproape două săptămâni în care ne-am întâlnit cu liderii de sindicat, cu reprezentanții părinților, cu reprezentanții copiilor, am înțeles cu toții că avem nevoie să recunoaștem rolul esențial al educației și cred că ceea ce este cel mai important este să recunoaștem că suntem datori pentru a asigura viitorul copiilor noștri”, a declarat Nicolae Ciucă.
„Apreciem că este momentul să recunoaștem că, astăzi, România nu-și mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală. Sunt momente foarte importante pentru elevii din clasa a opta, sunt momente importante pentru tinerii care finalizează liceul și trebuie să intre în examenul de Bacalaureat, sunt aspecte pe care le-am avut și le avem în vedere, în continuare, astfel încât să intrăm în normalitate și să asigurăm o coerență, așa cum am spus, a întregului proces de transformare și de modernizare a educației din România.
Sunt convins că prin decizia de astăzi și întâlnirile pe care le vom avea astăzi cu reprezentanții sindicatelor din educație, vom reuși împreună să redăm speranța unui viitor mai bun pentru copiii noștri, pentru că atât noi cât și ei își doresc să reușească în viață”, a mai declarat Nicolae Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu